237
O πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας | Facebook

Ζούλας: Ο Παππάς ήθελε να κάνει την ΕΡΤ, ΟΠΑΠ

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 16:28
O πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας
|Facebook

Ζούλας: Ο Παππάς ήθελε να κάνει την ΕΡΤ, ΟΠΑΠ

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 16:28

Για την «επόμενη ημέρα» της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης  μίλησαν την Τετάρτη, τρεις μήνες μετά το διορισμό τους, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, και ο διεθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος.

Στην πρώτη ενημέρωση των εκπρόσωπων του Τύπου για τον σχεδιασμό της νέας διοίκηση (εδώ) έγινε αναφορά στο σχέδιο εθελουσίας εξόδου (εδώ) που ετοιμάζεται και θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του επόμενου έτους, καθώς και για τις αλλαγές που προωθούνται άμεσα στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα να καυτηριάζει την πολυδάπανη επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης με τα υπέρογκα ποσά που ενέκρινε προεκλογικά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ηδη από τον περασμένο Αύγουστο άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε χαρακτηρίσει εξωπραγματική τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των πρωταθλημάτων της Superleague και Football League, που έκανε παραμονές των εκλογών η κυβέρνηση Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια» της ΕΡΤ.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΟΠΑΠ, καθώς χρησιμοποιούσε την δημόσια ραδιοτηλεόραση όχι μόνο για να μεταδίδει αθλητικούς αγώνες, αλλά για να χρηματοδοτεί και μάλιστα πλουσιοπάρχο την ίδια τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ζούλας, επισημαίνοντας πως  με την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας η νέα διοίκηση πέτυχε μείωση του κόστους των αθλητικών δικαιωμάτων κατά 20,5 εκατ. ευρώ.

Οποιος παρακολουθεί την ΕΡΤ, μπορεί να διαπιστώσει πως έχει αποκατασταθεί και ο πλουραρισμός και η πολυφωνία, καθώς πλέον ακούγονται όλες οι απόψεις, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...