407
Στιγμιότυπο από το περυσινό ματς του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη όπου ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε 2-1 | ΙΝΤΙΜΕSports

Υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης εισηγήθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 23:53
Στιγμιότυπο από το περυσινό ματς του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη όπου ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε 2-1
|ΙΝΤΙΜΕSports

Υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης εισηγήθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 23:53

Μια εξέλιξη που δυναμιτίζει το ήδη ταραχώδες ελληνικό ποδόσφαιρο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε να υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, ΠΑΕ για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες και στοιχεία περί συνιδιοκτησίας (εδώ).

H Επιτροπή απεφάνθη με ψήφους 4-1 πως υπάρχει παράβαση για το αδίκημα της πολυιδιοκτησίας για τον ΠΑΟΚ και του μετοχολογίου για την Ξάνθη και με ψήφους 3-2 εισηγήθηκε την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή πρωτοπόρος και πρωταθλητής της σεζόν 2018-19.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, η συνεδρίαση που είχε και εντάσεις αλλά και διαφωνίες ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και τελείωσε γύρω στις 5.30 το απόγευμα. Το 4-1 να διευκρινιστεί ξανά πως είχε να κάνει με τις παραβάσεις και τα αδικήματα και το 3-2 επί των ποινών των δύο ομάδων.

Πλέον η συνέχεια θα δοθεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Superleague που θα κληθεί να πάρει την πρωτοβάθμια απόφαση (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει δεκτό το πόρισμα της ΕΕΑ που έχει δεσμευτικό χαρακτήρα), ενώ σε δεύτερο στάδιο οι ομάδες μπορούν να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Μετά εφόσον το επιθυμούν οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να προσφύγουν στο CAS. Μέχρις ότου υπάρξει απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου της Λίγκας τα ματς θα εξακολουθήσουν να ορίζονται.

Μετά την ανακοίνωση της εισήγησης της ΕΕΑ, οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν, δίνοντας πολιτικές διαστάσεις στο ζήτημα. Αλλωστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έσπευσε να κατηγορήσει ευθέως τον Ολυμπιακό αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απειλώντας με διχασμό της χώρας και άλλα τέτοια επικίνδυνα. Πανό περί διχασμού της Ελλάδας και αποκλεισμό της πάνω από τα Τέμπη ανήρτησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα το βράδυ, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε και αναρριχήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο δε Θοδωρής Ζαγοράκης, ευρωβουλευτής της ΝΔ και παλαιά δόξα του ΠΑΟΚ απείλησε να παραιτηθεί (από τη ΝΔ όχι από την Ευρωβουλή), χωρίς πάντως να διευκρινίζει ακριβώς πού διαφωνεί με το σκεπτικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Τόνισε πάντως ο κ. Ζαγοράκης πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία».

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης περιχαρακώθηκε πίσω από το περίφημο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου, αλλά μίλησε για «επαχθή ποινή» χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...