313
Ο πρώην τραγουδιστής των Smith εδώ σε συναυλία το 2015 | EPA/SEBASTIAN SILVA

Υπέρ του Σπέισι και του Γουάινσταϊν ο Μόρισεϊ!

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2017, 16:31
Ο πρώην τραγουδιστής των Smith εδώ σε συναυλία το 2015
|EPA/SEBASTIAN SILVA

Υπέρ του Σπέισι και του Γουάινσταϊν ο Μόρισεϊ!

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2017, 16:31

Μία -και μοναδική- φωνή υποστήριξης μέσα σε μια θάλασσα καταγγελιών και επικρίσεων φαίνεται ότι βρήκαν ο παραγωγός Χάρβει Γουάινσταϊν και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι που είναι στο επίκεντρο του σκανδάλου των συστηματικών σεξουαλικής παρενόχλησης.

Αυτή δεν είναι άλλη από αυτή του βρετανού τραγουδιστή Μόρισεϊ, ο οποίος υποστήριξε ότι τα θύματα της παρενόχλησης τα οποία έχουν προβεί σε καταγγελίες λίγο-πολύ «ήξεραν πολύ καλά τι συνέβαινε και έπαιξαν το παιχνίδι».

Οπως πρόσθεσε μιλώντας στο Spiegel, τα θύματα μετά το περιστατικό «ένιωθαν άσχημα ή δεν τους άρεσε καθόλου. Μετά όμως τα γυρνούσαν λέγοντας ότι “μου επιτέθηκαν, αιφνιδιάστηκα, με έσυραν στο δωμάτιο”».

Θεωρεί ακόμη ότι είναι υπερβολικές οι κατηγορίες που διατυπώνονται σήμερα για παρενόχληση: «Οποιος έχει πει ποτέ “μου αρέσεις” ξαφνικά βρίσκεται κατηγορούμενος».

Παρά την κατακραυγή κατά του παραγωγού και του ηθοποιού, ο Μόρισεϊ παίρνει ουσιαστικά το μέρος τους.

Λέει ότι είναι «γελοίο» που ο Σπέισι απολύθηκε από την ταινία που ετοίμαζε εξαιτίας των κατηγοριών ότι παρενόχλησε νεαρούς άνδρες. Ακόμη, ο Μόρισεϊ επιτίθεται και στις γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον Γουάινσταϊν για παρενόχληση, ακόμη και βιασμό.

«Ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται», είπε ο Μόρισεϊ για τον μεγαλοπαραγωγό, «και παίζουν το παιχνίδι. Αν όμως όλα είχαν πάει καλά και όλο αυτό τους είχε δώσει μια μεγάλη καριέρα, δεν θα μιλούσαν για αυτό».

Πάντως, ο τραγουδιστής των Smiths σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι «μισώ τον βιασμό, μισώ τις επιθέσεις. Μισώ τις σεξουαλικές καταστάσεις που επιβάλλονται σε κάποιο πρόσωπο. Όμως σε πολλές περιπτώσεις βλέπεις το άτομο που θεωρείται θύμα και νομίζεις ότι απλώς είναι απογοητευμένο».

Για τον Σπέισι και την καταγγελία ότι παρενόχλησε έναν 14χρονο, ο Μόρισεϊ είπε: «Αναρωτιέται κανένας πού ήταν οι γονείς του παιδιού και αν το παιδί δεν ήξερε τι θα συνέβαινε. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά στα νιάτα μου ποτέ δεν βρέθηκαν σε τέτοιες καταστάσεις. Όταν είσαι σε κρεβατοκάμαρα κάποιου, πρέπει να ξέρεις που θα καταλήξει. Για αυτό και δεν μου ακούγεται πολύ πειστική μαρτυρία. Μου φαίνεται ότι επιτίθενται στον Σπέισι χωρίς λόγο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...