284
«Εχει αξιωματικούς λεβέντες η Αστυνομία μας, όμως για χρόνια το Σώμα ταλαιπωρήθηκε», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσοχοΐδης: Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2020, 12:01
«Εχει αξιωματικούς λεβέντες η Αστυνομία μας, όμως για χρόνια το Σώμα ταλαιπωρήθηκε», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσοχοΐδης: Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2020, 12:01

Για πολιτικο-επιχειρηματικό κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας πως η αποκαλυπτική αναφορά (εδώ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων (ΕΥΠ) για επίορκους αξιωματικούς που συνεργάζονταν με τον υπόκοσμο, αλλά και οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, φανερώνουν ένα παρακράτος που δεν είχε υπάρξει ποτέ ξανά στη μεταπολιτευτική περίοδο.

«Είναι σαφέστατα πολιτικό, επιχειρηματικό κύκλωμα, όπου συμμετέχουν και αστυνομικοί. Αυτό ακριβώς δήλωσα. Ηδη υπάρχουν προκαταρκτική εξέταση στην Αστυνομία και διοικητικές πράξεις για αξιωματικούς που ξεκάθαρα εμπλέκονται.

»Προκαλούν κατάπληξη οι αποκαλύψεις είτε από την έκθεση της ΕΥΠ είτε από όσα διαδραματίζονται στην υπόθεση Novartis.

Το λέω με κάθε ειλικρίνεια και ζυγίζω τις λέξεις μου. Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε.

Χρειάζεται να δούμε με μεγάλη περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα το τι συνέβη, να ενισχύσουμε τη διαφάνεια, τον έλεγχο, τις θεσμικές εγγυήσεις. Αυτός ο δρόμος πολιτικής επιβολής πρέπει να κλείσει οριστικά, είναι πολύ ταραγμένη περίοδος για να φλερτάρουμε με αυταρχικές εκτροπές και να παίζουμε με τη Δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στο «Εθνος της Κυριακής».

Ερωτηθείς εάν τον προβληματίζει το γεγονός ότι από την έκθεση της ΕΥΠ εμφανίζονται εν ενεργεία αξιωματικοί  να είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ο υπουργός απάντησε:

«Δεν με εκπλήσσει σήμερα, με εξέπληξε η κατάσταση της Αστυνομίας όταν ανέλαβα έναν χρόνο πριν. Η Αστυνομία είχε χάσει τον στόχο της, τον προσανατολισμό της, υπήρχαν ενδείξεις και κλίμα καχυποψίας για παρεμβάσεις από πρόσωπα πολιτικά και μη. Οι αλλαγές έχουν αρχίσει από την πρώτη μέρα. Δεν είναι αποκεφαλισμοί και κυνήγι μαγισσών, είναι η αποκατάσταση του κύρους της στολής, της αξιοπρέπειας, της αξιοκρατίας και της πίστης σε ένα κοινό όραμα δημοκρατίας και πατριωτικής στάσης. Εχει αξιωματικούς λεβέντες η Αστυνομία μας, όμως για χρόνια το Σώμα ταλαιπωρήθηκε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...