261
Η εντυπωσιακή φωτογραφία από την παραλία Μπόνταϊ, στο Σίδνεϊ | Hugh Jackman / Twitter

Χριστούγεννα με καύσωνα στην Αυστραλία

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2018, 13:09
Η εντυπωσιακή φωτογραφία από την παραλία Μπόνταϊ, στο Σίδνεϊ
|Hugh Jackman / Twitter

Χριστούγεννα με καύσωνα στην Αυστραλία

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2018, 13:09

Με θερμοκρασίες εξωπραγματικές για την εποχή θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι Αυστραλοί, καθώς οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν έκτακτο δελτίο για έλευση κύματος καύσωνα.

Η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα ανέβει έως και κατά 12 βαθμούς Κελσίου από τα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ σε ορισμένες περιοχές, όπως το Φίτζροϊ Κρόσινγκ, τα θερμόμετρα θα σπάσουν όλα τα ρεκόρ φτάνοντας στους 47 βαθμούς Κελσίου!

Σε περιοχές της ενδοχώρας στη Νότια Αυστραλία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κατά τόπους. Στην Αδελαΐδα, προβλέπεται τα θερμόμετρα να δείξουν 41° Κελσίου την Πέμπτη.

Κάπως έτσι είναι τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία: αναμνηστική φωτογραφία δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην παραλία Μπόνταϊ, στο Σίδνεϊ (EPA/DEAN LEWINS EPA-EFE)

Το κύμα καύσωνα θα πλήξει και τη Βικτόρια, με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ στην πόλη Μιλντιούρα, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 46 βαθμούς.

Οπως αναφέρει ο Guardian, οι αρχές στη Βικτόρια εξέδωσαν έκτακτο δελτίο για τους κινδύνους που εγείρονται για την υγεία των πολιτών, ειδικά των πιο ευπαθών κατηγοριών του πληθυσμού, εξαιτίας του αναμενόμενου κύματος καύσωνα, ενώ προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών εκδόθηκαν τόσο στη Βικτόρια όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές, από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια και στην Τασμανία.

Και κάπως έτσι, το μόνο που χρειάζονται οι κάτοικοι για αυτά τα Χριστούγεννα είναι μαγιό, αντηλιακό, ίσως και ένα σκουφάκι Αγιου Βασίλη ώστε να τους θυμίζει ότι βρισκόμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν έσπευσε μάλιστα να αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter μία εντυπωσιακή φωτογραφία από την παραλία Μπόνταϊ, όπου διάφοροι λουόμενοι απολαμβάνουν τον χριστουγεννιάτικο καύσωνα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...