307
Ο νεαρός - και ευειδής - Καρλ Μαρξ | Bilibili/Screenshot

Το Πεκίνο κάνει καρτούν τη ζωή του Καρλ Μαρξ

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2018, 13:16
Ο νεαρός - και ευειδής - Καρλ Μαρξ
|Bilibili/Screenshot

Το Πεκίνο κάνει καρτούν τη ζωή του Καρλ Μαρξ

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2018, 13:16

Το περιλάλητο «άνοιγμα του Πεκίνου στη νέα γενιά» που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό ο πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ παίρνει σάρκα και οστά καθώς η Κίνα ετοιμάζει ένα άνιμε-καρτούν γύρω από την ζωή του μεγάλου φιλοσόφου Καρλ Μαρξ που θεμελίωσε την ιδεολογία και την επιστημονική θεωρία του μαρξισμού.

Η βιογραφία κινουμένων σχεδίων ενός από τους πλέον επιδραστικούς θεωρητικούς της παγκόσμιας ιστορίας αναμένεται, σύμφωνα με την ιταλική Corriere, στις αρχές του 2019, ως συνέχεια στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την γέννηση του, που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018.

Τότε ήταν που ο Σι είχε τονίσει πως οι νέοι Κινέζοι πρέπει να διαβάζουν μαρξιστικά έργα και να κατανοούν τις «απολύτως επιβεβαιωμένες» μαρξιστικές θεωρίες ως έναν «απαραίτητο τρόπο ζωής» στη σημερινή Κίνα.

Η σειρά της εταιρείας Bilibili θα έχει τίτλο «Ο Ηγέτης» και πρόκειται για παραγωγή που έγινε κατά παραγγελία του «Γραφείου Μαρξισμού» της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της πλατφόρμας.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσα επεισόδια θα έχει η σειρά, σημειώνεται όμως ότι εκτός από τις πολιτικές και οικονομικές θεωρίες του μεγάλου στοχαστή, το άνιμε θα εστιάζει και στη σχέση του με την Τζένη φον Βέστφαλεν, την οποία παντρεύτηκε το 1843 και έκαναν μαζί επτά παιδιά, αλλά και στη φιλία του με τον Φρίντριχ Ένγκελς.

Σύμφωνα με το site, «ο Μαρξ ήταν ένας σπουδαίος άντρας που στάθηκε ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση, και το ιδεολογικό σύστημα που κατοχύρωσε αφύπνισε το προλεταριάτο και επηρέασε βαθιά την ιστορική εξέλιξη του πλανήτη. Ήταν όμως και ένας απλός άντρας με σάρκα και οστά. Η αγάπη του για την Τζένη, που συνάντησε αντιστάσεις, και η φιλία του με τον Ένγκελς, που παραλίγο να μη συμβεί ποτέ, έχουν μείνει θρυλικές».

Πολλοί θεατές του τρέιλερ έσπευσαν, πάντως, να σημειώσουν ότι στην αναπαράσταση του στο τρέιλερ, ο Μαρξ παρουσιάζεται ως εξαιρετικά ευειδής και όμορφος – σε σημείο… παρεξηγήσεως.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...