213
Μητσοτάκης και Ζάεφ τον Νοέμβριο του 2019. Η σχέση τους περνάει μια νέα δοκιμασία | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

«Ως εδώ»! «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία μετά και την ανάρτηση Ζάεφ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 10:15
Μητσοτάκης και Ζάεφ τον Νοέμβριο του 2019. Η σχέση τους περνάει μια νέα δοκιμασία
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

«Ως εδώ»! «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία μετά και την ανάρτηση Ζάεφ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 10:15

Εντονη ήταν η δυσφορία της Αθήνας για τη νέα εξόφαλμη παραβίαση της Συμφωνίας Πρεσπών με την ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που «ξέχασε» πάλι το «Βόρεια» και μίλησε για τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της «Μακεδονίας» στο Εuro (περισσότερα εδώ).

Η ανάρτηση Ζάεφ ήρθε σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων κινήσεων από τις αρχές της γείτονος το τελευταίο διάστημα (σ.σ. με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της να περιφρονεί επιδεικτικά τη Συμφωνία και ό,τι προβλέπει, δικαιολογώντας μάλιστα την ενέργεια της να βάλει τον όρο «Μακεδονία» στις φανέλες της εθνικής ομάδας).

Και αν για το περιστατικό με τις φανέλες υπήρξαν οι σχετικές διαβεβαιώσεις ότι θα επιλυθεί άμεσα (σε πρώτη φάση το ακρώνυμο MKD άλλαξε σε ΝΜΚ) η ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ (πάνω) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την κυβέρνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη που δήλωσε με νόημα (εδώ) ότι όλα αξιολογούνται, όπως και ο χρόνος κύρωσης των πρωτοκόλλων συνεργασίας.

Και σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η «Καθημερινή» στο φύλλο της Τετάρτης, η Αθήνα δεν έμεινε στα λόγια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κύρωση των τριών μνημονίων με τα Σκόπια, που ήταν «προγραμματισμένη» για τον επόμενο μήνα, «παγώνει» μέχρι… νεωτέρας και έως ότου οι γείτονες σεβαστούν εμπράκτως την υπογραφή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...