165
|

Γερουσία: Ομόφωνο «ναι» της Επιτροπής στο νομοσχέδιο Μενέντεζ για την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 23:05

Γερουσία: Ομόφωνο «ναι» της Επιτροπής στο νομοσχέδιο Μενέντεζ για την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 23:05

Με καθολική υποστήριξη εγκρίθηκε την Τρίτη το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας από την επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Πλέον το νομοσχέδιο περνάει στο επόμενο στάδιο που αφορά την κατάθεση του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σημείωσε ότι «η υπερψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά μια αναγνώριση της ισχυρής διμερούς σχέσης, ενισχύει την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ενισχύει την πολυμερή δέσμευση μεταξύ της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

«Καθώς αυτό το σημαντικό διακομματικό νομοσχέδιο οδεύει προς κατάθεση στην ολομέλεια της Γερουσίας για πλήρη εξέταση, πρέπει να παραμείνουμε δεσμευμένοι ώστε να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας βελτιώνει την αμυντική της συνεργασία με την Ελλάδα», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο και ευχαρίστησε τους συναδέλφους της επιτροπής που ψήφισαν για να στείλουν αυτό το νομοσχέδιο στην Γερουσία για να υποστηρίξουν έναν από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο και έναν αξιόλογο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...