199
Η κυβερνητική εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη | INTIMEnews

Πελώνη για Ζάεφ στο Euro: Oλα αξιολογούνται, όπως και ο χρόνος κύρωσης των πρωτοκόλλων συνεργασίας

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 15:17
Η κυβερνητική εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη
|INTIMEnews

Πελώνη για Ζάεφ στο Euro: Oλα αξιολογούνται, όπως και ο χρόνος κύρωσης των πρωτοκόλλων συνεργασίας

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 15:17

Αυστηρή απάντηση στις επαλαμβανόμενες παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών με αφορμή τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2021, ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ (εδώ), έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελια Πελώνη

«Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και του πνεύματος αυτής», είπε η κυρία Πελώνη και «καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από κάθε διχαστική ρητορική και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο θέμα όπως αυτό του ποδοσφαίρου και ης συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO».

Οπως εξάλλου σημείωσε η εκπρόσωπος της κιυβέρνησης, μία από τις βασικότερες επιφυλάξεις της ΝΔ ήταν εξαρχής το θέμα της χρήσης “μακεδονικού” για τη γλώσσα και ταυτότητα.

Σε κάθε περίπτωση όλα αξιολογούνται και αξιολογείται και ο χρόνος κατά τον οποίο θα κυρωθούν στη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας, συμπλήρωσε με νόημα.

Σε νέα ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει η Αθήνα σε περίπτωση που οι αρχές των Σκοπίων επιμείνουν στις προκλήσεις και τη συστηματική παραβίαση-περιφρόνηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Αριστοτελία Πελώνη αρκέστηκε να πει ότι «όλα αξιολογούνται και να μην ξεχνάμε ότι πλήρης και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας αποτελεί κριτήριο και για την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...