182
Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σε φωτογραφία από τη Βουλή | INTIMEnews

Ο Κατρούγκαλος ζητεί από τον Ζάεφ να τηρήσει τις Πρέσπες και στην μπάλα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 15:52
Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σε φωτογραφία από τη Βουλή
|INTIMEnews

Ο Κατρούγκαλος ζητεί από τον Ζάεφ να τηρήσει τις Πρέσπες και στην μπάλα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 15:52

Τηρείστε τη Συμφωνία των Πρεσπών και στο ποδόσφαιρο…

Το μήνυμα αυτό στέλνει στην κυβέρνηση Ζάεφ ο τομεάρχης Εξωτερικών (και πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβένησης Τσίπρα) Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή την κατ’ επανάληψη παραβίαση της Συμφωνίας από τις αρχές των Σκοπίων (συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ / εδώ) κατά την παρουσία της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας στην τελική φάση του Εuro.

«Ο κ. Ζάεφ οφείλει, όπως δεσμεύθηκε πριν από λίγες μέρες, να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ό,τι αυτή προβλέπει για την ποδοσφαιρική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, όπως άλλωστε και για όλες τις δημόσιες οντότητες της γείτονος», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Κατρούγκαλος χωρίς φυσικά να αναφέρεται στις αδυναμίες-παραλείψεις στο κείμενο της Συμφωνίας που επιτρέπουν τέτοιου είδους παραβιάσεις των διατάξεων και του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ολα αξιολογούνται, όπως και ο χρόνος κατά τον οποίο θα κυρωθούν στη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη γείτονα, σχολίασε με νόημα η κυβέρνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κληθείσα να πάρει θέση για τις προκλήσεις Ζάεφ με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...