208
Στιγμιότυπο από την εκπαίδευση επιστρατευμένων Ρώσων στο Ντονέτσκ | REUTERS/Alexander Ermochenko

Βρετανία: Στέλνουν με Καλάσνικοφ του ’59 χιλιάδες Ρώσους στο μέτωπο της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 13:35
Στιγμιότυπο από την εκπαίδευση επιστρατευμένων Ρώσων στο Ντονέτσκ
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Βρετανία: Στέλνουν με Καλάσνικοφ του ’59 χιλιάδες Ρώσους στο μέτωπο της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 13:35

Αρκετοί από τους «πολλούς χιλιάδες» στρατιώτες που επιστρατεύθηκαν πρόσφατα στη Ρωσία και έχουν αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες είναι «πλημμελώς εξοπλισμένοι» και πιθανόν να φέρουν όπλα τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση που «δύσκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν», εκτιμούν αναλυτές της υπηρεσίας πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.

Το Κρεμλίνο διέταξε μερική επιστράτευση περίπου 300.000 εφέδρων τον Σεπτέμβριο, αλλά σύμφωνα με μια ενημέρωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, πιθανόν αυτοί να χρησιμοποιούν όπλα από τη δεκαετία του ’50, την ώρα που η Μόσχα χρησιμοποιεί «καταπονημένα συστήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι έφεδροι αυτοί έχουν εξοπλιστεί με όπλα που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’50.

Η ενημέρωση της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, που αναρτήθηκε στο Twitter, ανέφερε ότι: «Τον Σεπτέμβριο, ρώσοι αξιωματούχοι εξέφραζαν την ανησυχία τους ότι κάποιοι έφεδροι που επιστρατεύθηκαν πρόσφατα έφθαναν στην Ουκρανία χωρίς όπλα».

«Εικόνες που είναι δημοσίως διαθέσιμες υποδηλώνουν ότι αυτά τα τουφέκια, με τα οποία έχουν εξοπλιστεί οι έφεδροι που επιστρατεύθηκαν, είναι κατά κανόνα τύπου Καλάσνικοφ, ένα όπλο το οποίο για πρώτη φορά κυκλοφόρησε το 1959. Πολλά είναι πιθανόν σε κατάσταση που δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν, αφού φυλάσσονταν πλημμελώς».

Η υπηρεσία επισημαίνει ακόμα ότι οι επαγγελματίες ρώσοι στρατιώτες, οι επιστρατευμένοι και οι μισθοφόροι χρησιμοποιούν διαφορετικά πυρομαχικά, γεγονός που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τον ανεφοδιασμό τους από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News