462
Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, φτάνει στο Δικαστήριο του Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο, την Πέμπτη 16 Ιουνίου | REUTERS/Henry Nicholls

Βρετανία: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κέβιν Σπέισι

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 18:22
Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, φτάνει στο Δικαστήριο του Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο, την Πέμπτη 16 Ιουνίου
|REUTERS/Henry Nicholls

Βρετανία: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κέβιν Σπέισι

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 18:22

Σε δικαστήριο της Βρετανίας εμφανίστηκε την Πέμπτη ο Κέβιν Σπέισι ο οποίος αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, κάποιες εκ των οποίων αφορούν γεγονότα προ 20ετίας, και τις οποίες ο ίδιος αρνείται «κατηγορηματικά». Τελικά, οι δικαστές άφησαν ελεύθερο, χωρίς περιοριστικούς όρους, τον βραβευμένο με Οσκαρ ηθοποιό, κατά τη λήξη της πρώτης δικαστικής διαδικασίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο 62χρονος κατηγορείται για πέντε αδικήματα που φέρεται να διέπραξε στο Ηνωμένο Βασίλειο εις βάρος τριών ανδρών. Τέσσερα αφορούν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ενώ το πέμπτο αδίκημα, το σοβαρότερο, αφορά τον εξαναγκασμό ενός προσώπου σε σεξουαλική πράξη που περιλαμβάνει διείσδυση χωρίς τη συγκατάθεσή του (περισσότερα εδώ και εδώ).

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται φέρεται ότι διαπράχθηκαν από το 2005 ως το 2013 – τέσσερα στο Λονδίνο και ένα στο Γκλόστερσιρ στη δυτική Αγγλία. Τα φερόμενα ως θύματα είναι ένας άνδρας που σήμερα είναι περίπου σαράντα ετών και δύο που σήμερα είναι περίπου 30 ετών.

Φορώντας γυαλιά οράσεως και ένα γαλάζιο κοστούμι ο Σπέισι προσήλθε σε δικαστήριο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, όπου τον περίμενε πλήθος δημοσιογράφων, με τους σωματοφύλακές του να προσπαθούν να ανοίξουν δρόμο παραμερίζοντας τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους.

Δεκάδες κάμερες και δημοσιογράφοι ανέμεναν την άφιξη του Κέβιν Σπέισι στο Δικαστήριο του Λονδίνου, όπου ο ηθοποιός αρνήθηκε το κατηγορητήριο σε βάρος του / REUTERS/Henry Nicholls

Στο δικαστήριο, ο ίδιος μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει ότι ονομάζεται Κέβιν Σπέισι Φάουλερ –αυτό είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του– και την διεύθυνσή του στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Ο κ. Σπέισι αρνείται κατηγορηματικά την ενοχή του στην υπόθεση», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του Πάτρικ Γκιμπς. Πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός έχει απαντήσει σε όλες τις κατηγορίες κατά την ανάκρισή του πριν από τρία χρόνια στις ΗΠΑ και ότι έχει συνεργαστεί πλήρως με τις ερευνητικές αρχές.

Αν κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση ο Σπέισι κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών ή πρόστιμο, ενώ το βαρύτερο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται προβλέπει ανώτατη ποινή κάθειρξης τα ισόβια.

Ο συνήγορος του ηθοποιού δήλωσε ότι ο πελάτης του πρέπει να μπορεί να φύγει από την Βρετανία για λόγους εργασίας και επειδή η οικογένειά του βρίσκεται στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του 9χρονου σκύλου του.

Ο «κ. Φάουλερ», όπως αποκάλεσαν αρχικά τον ηθοποιό ο εισαγγελέας και ο δικαστής, κλήθηκε να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο του Λονδίνου στις 14 Ιουλίου.

Ο Σπέισι, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από την δημοσιότητα από τότε που κατηγορήθηκε για σεξουαλικά αδικήματα πριν από πέντε χρόνια. Από τότε που έγιναν γνωστές οι κατηγορίες εις βάρος του, ο βραβευμένος με Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «American Beauty» και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Συνήθεις Υποπτοι», απομακρύνθηκε από την τηλεοπτική σειρά «House of Cards» και από την ταινία «All the Money in the World».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News