295
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε εμφάνισή του τον Ιανουάριο | EPA/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

Μεντβέντεφ: Στο Κίεβο οι λάτρεις των βατράχων, των λουκάνικων και των σπαγκέτι για να μεθύσουν με horilka

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 15:58
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε εμφάνισή του τον Ιανουάριο
|EPA/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

Μεντβέντεφ: Στο Κίεβο οι λάτρεις των βατράχων, των λουκάνικων και των σπαγκέτι για να μεθύσουν με horilka

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 15:58

«Ανώφελες» για την Ουκρανία είναι οι αποστολές όπλων από τη Δύση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα θέλαμε να ελπίζουμε πως οι ηγέτες αυτών των τριών χωρών (…) δεν θα επικεντρωθούν μόνο στην υποστήριξη της Ουκρανίας και στα σχέδια να συνεχίσουν να την πλημμυρίζουν με όπλα. Είναι εντελώς ανώφελο και θα παρατείνει τον πόνο του λαού και θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές στη χώρα», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος είπε πως «αντίθετα, ελπίζουμε πως θα προτρέψουν τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να έχει μια ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως οι πρόσφατες μειώσεις στην παροχή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη δεν ήταν προσχεδιασμένες, αλλά οφείλονται σε προβλήματα με τη συντήρηση των τουρμπίνων που προκλήθηκαν από τις κυρώσεις.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εμφανίστηκε προκλητικός για μία ακόμα φορά, χλευάζοντας στα αγγλικά την επίσκεψη στο Κίεβο και το Ιρπίν των τριών ευρωπαίων ηγετών, χαρακτηρίζοντάς τους «ευρωπαίους λάτρεις των βατράχων, των λουκάνικων και των σπαγκέτι».

Οπως είπε, η επίσκεψη των Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι έχει «μηδέν χρησιμότητα» και υπαινίχθηκε πως θα μεθύσουν με «horilka», ουκρανική βότκα.

«Υπόσχονται εκ νέου ένταξη στην ΕΕ, παλιά ολμοβόλα, στη συνέχεια θα τα κοπανήσουν με horika, θα επιστρέψουν στο σπίτι με το τρένο όπως πριν από 100 χρόνια», έγραψε στο Twitter ο  στενός σύμμαχος του Πούτιν.

Ο Μεντβέντεφ, που διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και πρωθυπουργός από το 2012 έως το 2020, είναι σήμερα αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, δήλωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να ξεκινήσει και πάλι τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση στις προτάσεις που υπέβαλε στο Κίεβο σε προηγούμενους γύρους συνομιλιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...