276
Η Γκόμι, ένα κυνηγόσκυλο ράτσας Πουνγκσάν, γέννησε τρία θηλυκά και τρία αρσενικά κουτάβια | Twitter

Βόρεια και Νότια Κορέα: απέδωσε καρπούς η «διπλωματία των κουταβιών»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 09:15
Η Γκόμι, ένα κυνηγόσκυλο ράτσας Πουνγκσάν, γέννησε τρία θηλυκά και τρία αρσενικά κουτάβια
|Twitter

Βόρεια και Νότια Κορέα: απέδωσε καρπούς η «διπλωματία των κουταβιών»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 09:15

Απέδωσε… καρπούς η «διπλωματία των κουταβιών» της Κορεατικής Χερσονήσου, καθώς ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από τα κουτάβια που έφερε στον κόσμο η Γκόμι, το «δώρο ειρήνης» που του έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν πριν από δύο περίπου μήνες.

Ο επικεφαλής της Βόρειας Κορέας είχε στείλει τον Σεπτέμβριο δυο σκυλιά στον ομόλογό του Μουν Γιάε-ιν, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την ειρήνη εν μέσω μιας περιόδου που οι σχέσεις στην κορεατική χερσόνησο θερμαίνονται.

Η Γκόμι, ένα κυνηγόσκυλο ράτσας Πουνγκσάν, γέννησε τρία θηλυκά και τρία αρσενικά κουτάβια και ο πρόεδρος Μουν μοιράστηκε φωτογραφίες των κουταβιών μέσω του επίσημου λογαριασμού του, που τον εικονίζει με τα νεογέννητα σκυλάκια και την σύζυγό του.

«Καθώς η περίοδος κύησης των σκύλων είναι περίπου δύο μήνες, η Γκόμι πρέπει να ήρθε έγκυος σε εμάς», έγραψε σε μήνυμα που μετέδωσε όταν γεννήθηκαν τα κουτάβια, προσθέτοντας «ελπίζω πως οι δια-κορεατικές σχέσεις θα είναι πάντα έτσι.»

Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά τη γέννηση των κουταβιών, η Νότια Κορέα έστειλε στρατιωτικά αεροπλάνα γεμάτα με μανταρίνια στην Πιονγκγιάνγκ, ως ένδειξη καλής θέλησης κι ευχαριστιών.

Η «διπλωματία των σκύλων» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν χάρισε  στον Μουν δύο λευκούς σκύλους κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Πιονγκγιάνγκ.

Τα δύο σκυλιά, το ένα αρσενικό και το άλλο θηλυκό, γεννήθηκαν το 2017 στην ορεινή επαρχία Πουνγκσάν και πριν δοθούν στον πρόεδρο Μουν Τζε Ιν υποβλήθηκαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις -η Γκόμι ήρθε συνοδευόμενη από τον Σονγκάνγκ.

Η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων της Βόρειας Κορέας εκτρέφεται για να κυνηγά τίγρεις και άλλα άγρια ζώα. Πρόκειται για επιδέξια σκυλιά, έξυπνα και επιθετικά προς το θήραμά τους αλλά φιλικά και πιστά στον ιδιοκτήτη τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...