203
Στο βίντεο φαίνονται μέλη του τουρκικού Λιμενικού να χτυπούν με στειλιάρια μετανάστες που προσπαθούν να ανέβουν στη βάρκα τους | twitter

Βίντεο: Το τουρκικό Λιμενικό χτυπά πρόσφυγες με στειλιάρια και τους σπρώχνει στο Αιγαίο

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 17:45
Στο βίντεο φαίνονται μέλη του τουρκικού Λιμενικού να χτυπούν με στειλιάρια μετανάστες που προσπαθούν να ανέβουν στη βάρκα τους
|twitter

Βίντεο: Το τουρκικό Λιμενικό χτυπά πρόσφυγες με στειλιάρια και τους σπρώχνει στο Αιγαίο

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 17:45

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, εκθέτει την Τουρκία αφού δείχνει άνδρες της ακτοφυλακής της γειτονικής μας χώρας να χτυπά πρόσφυγες προσπαθώντας να τους προωθήσει στην Ελλάδα.

Στα πλάνα, που τράβηξε πρόσφυγας ο οποίος διασώθηκε από την ελληνική ακτοφυλακή, φαίνεται η αντίστοιχοι τουρκική να σπρώχνει βίαια ομάδα προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα. Παρά τις δραματικές καταγγελίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ, το βίντεο αποδεικνύεται την τακτική της Τουρκίας στην εργαλιοποίηση των μεταναστών.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, που ανέβασε το σχετικό βίντεο, έκανε το εξής σχόλιο:

«Πλάνα από την τουρκική ακτοφυλακή που σπρώχνει βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και της κοινής δήλωσης της ΕΕ. Αυτό το βίντεο γυρίστηκε από έναν πρόσφυγα που σώθηκε από την Ελλάδα. Αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών κατά Τουρκίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...