238
Τρία καρέ από το βίντεο: το drone υπερίπταται, πέφτει σαν καμικάζι, και το διυλιστήριο φλέγεται | YouTube

Βίντεο δείχνει επίθεση drone σε ρωσικό διυλιστήριο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 20:47
Τρία καρέ από το βίντεο: το drone υπερίπταται, πέφτει σαν καμικάζι, και το διυλιστήριο φλέγεται
|YouTube

Βίντεο δείχνει επίθεση drone σε ρωσικό διυλιστήριο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 20:47

Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου τα Δυτικά Μέσα προέβαλαν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει ένα drone-καμικάζι να πέφτει σε ένα διυλιστήριο πετρελαίου στο Ροστόφ, δηλαδή σε ρωσικό έδαφος.

Το περιστατικό το ερμήνευσαν σαν ντροπιαστική για τη ρωσική αεράμυνα επίθεση καθώς διαρκούν οι μάχες στο Ντονμπάς και στα υπόλοιπα πεδία της Ουκρανίας. Μέχρι στιγμής, πάντως, η ουκρανική πλευρά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του βομβαρδισμού αυτού.

Μάλιστα ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Ροστόφ ανέφερε ότι θραύσματα δύο drones εντοπίστηκαν στον χώρο του διυλιστηρίου, στο οποίο αμέσως μετά το πλήγμα ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.

Το βίντεο αναρτήθηκε στα ρωσικά σόσιαλ μίντια και δείχνει ένα drone να πλησιάζει το διυλιστήριο πετρελαίου καθώς οι εργαζόμενοι το κοιτούσαν. Το βίντεο τραβήχτηκε από κάποιον που βρισκόταν εκτός των εγκαταστάσεων.

Στο βίντεο καταγράφηκε και η στιχομυθία των παρατηρούντων. «Πιστεύεις ότι είναι ουκρανικό;» ρώτησε κάποιος. Μία άλλη φωνή απάντησε: «Φυσικά όχι!» Ακολούθησαν φωνές απορίας όσων το έχασαν από τα μάτια τους και δευτερόλεπτα μετά μία μεγάλη έκρηξη συγκλόνισε το διυλιστήριο.

Τα πλάνα μεταδόθηκαν και από τη ρωσική τηλεόραση, μαζί με σκηνές από την πυρόσβεση που ακολούθησε. Οι Ρώσοι δήλωσαν ότι έχουν περιορίσει την πυρκαγιά. Το περιστατικό είναι πολύ πιθανόν να εντάσσεται στις επιθέσεις που πραγματοποιούν οι Ουκρανοί εν είδει σαμποτάζ στις κοντινές στη συνοριογραμμή ρωσικές πόλεις.

Πάντως για το συγκεκριμένο συμβάν δύο εξηγήσεις υπάρχουν: ή το drone εκτοξεύθηκε από ρωσικό έδαφος ή διαπέρασε τη γραμμή της ρωσικής αεράμυνας. Οπως είπε ο κυβερνήτης του Ροστόφ, ουδείς τραυματίστηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...