465
Υπέροχη φυσιογνωμία με φόντο το φύλλωμα της ζούγκλας γύρω από ένα ξενοδοχείο στο Σιεμ Ρεπ της Καμπότζης | REUTERS/Samrang Pring

Η Αντζελίνα Τζολί μιλά για μια «δύσκολη χρονιά»

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2017, 13:44
Υπέροχη φυσιογνωμία με φόντο το φύλλωμα της ζούγκλας γύρω από ένα ξενοδοχείο στο Σιεμ Ρεπ της Καμπότζης
|REUTERS/Samrang Pring

Η Αντζελίνα Τζολί μιλά για μια «δύσκολη χρονιά»

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2017, 13:44

Εκείνη προτίμησε να μιλήσει για το θέμα της ημέρας: την νέα της ταινία, «First they killed my father», για το θέμα που θίγει, μία γενοκτονία που έγινε πριν από 40 χρόνια αφήνοντας πίσω του 2 εκατ. νεκρούς και τον λόγο που αποφάσισε να γυρίσει αυτή την ταινία και μάλιστα στην τοπική διάλεκτο και όχι στα Αγγλικά. Ναι, βέβαια θέλει να δείξει στον κόσμο την πρόσφατη Ιστορία της Καμπότζης και το τεράστιο πλήγμα που υπέστη από τους Ερυθρούς Χμερ, μέσα από μία προσωπική ιστορία οδύνης. Αλλά περισσότερο επιθυμεί να μιλήσει η ταινία στους ίδιους τους κατοίκους της Καμπότζης, να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το τραύμα τους, για να το ξεπεράσουν.

2017-02-18T165019Z_1775934397_RC1AC5558300_RTRMADP_3_FILM-FIRSTTHEYKILLEDMYFATHER
Η Τζολί υποκλίνεται στον βασιλιά της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχαμόνι, ο οποίος παρακολούθησε την πρώτη προβολή της ταινίας «First They Killed My Father» στο Σιεμ Ρεπ (REUTERS/Stringer)

Αυτά συζήτησε η χολιγουντιανή σταρ Αντζελίνα Τζολί με τη δημοσιογράφο του BBC, Γιάλντα Χακίμ το Σάββατο, την ημέρα της πρεμιέρας. Αλλά αναπόφευκτα η κουβέντα κατέληξε στα οικογενειακά της 41χρονης ηθοποιού. Αλλωστε αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση της -μαζί με τα έξι παιδιά της- από τότε που κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπραντ Πιτ, τον Σεπτέμβριο του 2016, δίνοντας τέλος -μπροστά στα γουρλωμένα μάτια του κόσμου- σε έναν γάμο δύο ετών και μία σχέση 12 ετών.

«Είμαστε και θα είμαστε για πάντα οικογένεια και αυτός είναι ο τρόπος μου να τα βγάζω πέρα», δήλωσε η ίδια στη δημοσιογράφο, προσθέτοντας ότι εξάλλου πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση. «Ολη η οικογένειά μου πέρασε δύσκολα. Προτεραιότητά μου είναι τα παιδιά μου, τα παιδιά μας», σχολίασε αποφεύγοντας ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το διαζύγιό της. «Προσπαθώ να εξασφαλίσω ότι όλο αυτό θα μας φέρει πιο κοντά και θα μας κάνει πιο δυνατούς», περιορίστηκε να απαντήσει.

2017-02-18T092857Z_1741607955_RC1A3F5E7910_RTRMADP_3_FILM-FIRSTTHEYKILLEDMYFATHER
Η Τζολί (αριστερά) και η αμερικανίδα με καταγωγή από την Καμπότζη ακτιβίστρια Λουνγκ Αν στο Σιεμ Ρεπ της Καμπότζης (REUTERS/Samrang Pring)

Η πρώτη προβολή της ταινίας, παραγωγή του Netflix, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μέσα στον ναό Ανγκορ Βατ, στην περιοχή Σιεμ Ρεπ της Καμπότζης. Με άλλα λόγια, η Αντζελίνα Τζολί επέστρεψε στην ίδια ακριβώς τοποθεσία όπου γυρίστηκαν πριν από χρόνια κάποιες σκηνές του «Τομπ Ρέιντερ» (2001). Τότε η Τζολί ήταν σχεδόν ταυτισμένη με τα δερμάτινα ρούχα και τη μακριά πλεξούδα της Λάρα Κροφτ. Σήμερα, ακόμη και στα βήματα της καριέρας της, είναι περισσότερο Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ παρά ηθοποιός και σκηνοθέτρια.

«Αυτή η χώρα -από την οποία υιοθέτησε τον γιο της, Μάντοξ- με ξύπνησε», δηλώνει η ίδια στο BBC. «Ηρθα σε αυτή τη χώρα, ερωτεύτηκα τους ανθρώπους της, έμαθα την ιστορία της και παράλληλα έμαθα πόσο λίγο γνώριζα τον κόσμο», δηλώνει στο BBC. «Θα είμαι πάντα ευγνώμων προς αυτή τη χώρα. Δεν νομίζω ότι μπορώ ποτέ να της προσφέρω όσα έχει προτείνει αυτή σε εμένα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...