376
H προεδρική θυγατέρα αλλά και σύμβουλος Ιβάνκα Τραμπ | REUTERS/Leah Millis

Η Ιβάνκα Τραμπ και το «ατυχές» tweet για την ηρωϊκή μικρή Ινδή

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 12:52
H προεδρική θυγατέρα αλλά και σύμβουλος Ιβάνκα Τραμπ
|REUTERS/Leah Millis

Η Ιβάνκα Τραμπ και το «ατυχές» tweet για την ηρωϊκή μικρή Ινδή

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 12:52

«Η 15χρονη Τζιότι Κουμάρι μετέφερε τον τραυματισμένο πατέρα της στο χωριό τους στο πίσω μέρος του ποδηλάτου της, καλύπτοντας 1.200 χλμ. σε 7 ημέρες. Αυτό το όμορφο κατόρθωμα αντοχής και αγάπης έχει συναρπάσει τον ινδικό λαό και την ομοσπονδία ποδηλασίας!»

Αυτά έγραψε την περασμένη Παρασκευή στο Twitter η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Και ήταν αρκετά για να ξεσπάσει θόρυβος ότι δεν είναι και πολύ ευαίσθητη στα προβλήματα των μεταναστών που εργάζονται σκληρά μέσα στην πανδημία.

Το κορίτσι που σχολιάζεται στο tweet μετέφερε τον πατέρα του στο πίσω μέρος του ποδηλάτου του για περίπου μία εβδομάδα, διανύοντας απόσταση 1.200 χλμ. Πατέρας και κόρη είχαν φύγει μακριά από την κατοικία τους με σκοπό την αναζήτηση δουλειάς, όπως έκαναν πολλοί ινδοί εργάτες που έχασαν τις δουλειές τους μέσα στην πανδημία.

Ορισμένοι ινδοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης, απαντώντας στην Ιβάνκα έγραψαν και δήλωσαν ότι περιπαίζεται η φτώχεια δοξαζομένη! Λένε ότι δεν είναι πρέπον να εορτάζεται με τέτοιες δηλώσεις θαυμασμού ένα ταξίδι απελπισίας: «Η φτώχεια και η απελπισία της δοξάζονται λες και η κοπέλα έκανε ποδηλατάδα για τη διασκέδασή της ή για την προπόνησή της».

Η κοπέλα στο πετάλι και ο πατέρας της στη σχάρα του ποδηλάτου (ΑNI via REUTERS TV)

Οπως είπαν οι συγγενείς της κοπέλας στα αμερικανικά Μέσα που πρόβαλαν το θέμα, η μικρή ινδή εγκατέλειψε το σχολείο λόγω ανέχειας πριν από μερικά χρόνια.

Οι υγειονομικοί έκριναν χρήσιμο για τον περιορισμό της ίωσης το locκdown στην Ινδία, αλλά επικέντρωσαν και στα προβλήματα που δημιούργησε στους πιο φτωχούς Ινδούς ή μετανάστες στην Ινδία.

Ο πατέρας της Ινδής είναι οδηγός χειραμάξης μεταφοράς ανθρώπων και φορτίων, κάνει δηλαδή μία ταπεινότατη δουλειά, και δήλωσε ότι το ταξίδι ήταν επιβεβλημένο επειδή δεν μπορούσε να εργαστεί: «Αρχικά είχα αμφιβολίες για την κόρη μου, επειδή είναι μόλις 15 ετών. Εκανα λάθος. Μου ζήτησε να καθίσω στο ποδήλατο και να μην με νοιάζει τι λένε οι άνθρωποι».

Πατέρας και κόρη επιβίωσαν με μπισκότα και φαγητό που τους έδιναν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια των στάσεών τους. Η μικρή δήλωσε «ευτυχισμένη» που κουβάλησε τον μπαμπά της σώο στο σπίτι τους. Την Ιβάνκα δεν θέλησε να την κακοκαρδίσει και δεν έκανε καμία εις βάρος της δήλωση. Είπε μόνο: «Είμαι πολύ χαρούμενη με την εκτίμηση που παίρνω από όλες τις πλευρές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...