310
O Aλ. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες | Intimenews/© European Union

Τσίπρας: «Στο γραφείο μου σε φάκελο “αυστηρά προσωπικό” η επιστολή Κοτζιά»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2018, 15:25
O Aλ. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες
|Intimenews/© European Union

Τσίπρας: «Στο γραφείο μου σε φάκελο “αυστηρά προσωπικό” η επιστολή Κοτζιά»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2018, 15:25

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την κρίση που προκάλεσε η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι δεν έχει καν διαβάσει την επιστολή του μέχρι πρότινος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Και αυτό διότι η εννεασέλιδη επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά, είναι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «σε έναν φάκελο στο γραφείο μου με την ένδειξη “αυστηρά προσωπικόν”».

«Χθες ενημερώθηκα για μια επιστολή που υπάρχει στο γραφείο μου με ένδειξη “αυστηρά προσωπικό”. Οταν επιστρέψω θα τη διαβάσω. Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές. Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Με αυτόν τον τρόπο ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να θέσει ένα τέλος στο κεφάλαιο που άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Κοτζιάς, όταν προκάλεσε το Μαξίμου να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής του, ώστε να απαντηθεί αν είναι ακατανόητη η παραίτησή του, όπως την είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης που του έστειλε ο κ. Κοτζιάς μολονότι ο τελευταίος του έδωσε την άδεια να το κάνει.

Κατά τα άλλα, ο Πρωθυπουργός, από τη συνέντευξη Τύπου της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, έπλεξε το εγκώμιο του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών.

«Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο. Αυτό ανεβάζει ψηλά τον πήχη για όλους μας. Αυτά τα τριάμισι χρόνια ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να κρατήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών μέχρι να κλείσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να συναντήσει τον κ. Κοτζιά στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...