452
| George Vitsaras / SOOC

Τσακαλώτος: Με τα 50 gigabytes, οι νέοι θα απαντήσουν… αθυρόστομα στον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 18:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/09/2021, 20:04
|George Vitsaras / SOOC

Τσακαλώτος: Με τα 50 gigabytes, οι νέοι θα απαντήσουν… αθυρόστομα στον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 18:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/09/2021, 20:04

Τον εκνευρισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 85ης ΔΕΘ –απ΄όπου ο Πρωθυπουργός μοίρασε γενναιόδωρα φοροελαφρύνσεις και οικονομική αρωγή δισεκατομμυρίων, αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα– εξέφρασε τη Δευτέρα και ο συνήθως πιο εγκρατής Ευκλείδης Τσακαλώτος: επιστρατεύοντας μάλιστα το γνωστό του χιούμορ –αλλά όχι και τόσο επιτυχημένα αυτή τη φορά– προέβλεψε, αν δεν ευχήθηκε κιόλας, ότι οι νέοι θα απαντήσουν… αθυρόστομα στον κ. Μητσοτάκη, μέσω των δωρεάν gigabytes κινητής τηλεφωνίας που θα τους παρέχει ως βοήθημα η κυβέρνηση.

Ηδη από το βράδυ του Σαββάτου, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «φύκια και μεταξωτές κορδέλες» και για «χυδαία εξαγορά με gigabytes και χαρτζιλίκι», παραβλέποντας το γεγονός ότι σε όρους πολιτικής επικοινωνίας ο κ. Μητσοτάκης φαινόταν να επιστρέφει στη μεσαία τάξη τα χρήματα που της υφάρπαξε η προηγούμενη κυβέρνηση. Μάλιστα πηγές της Κουμουνδούρου έσπευσαν τη Δευτέρα να υποστηρίξουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν εξήγγειλε καμία ουσιαστική παρέμβαση για την κοινωνική και οικονομική ανάταξη, πέρα από όσα ήδη εφαρμόζει και έχουν αποτύχει ή κάποια ελάχιστα νέα μέτρα που στο μεγαλύτερο μέρος τους θα ευνοήσουν λίγους και τα υψηλότερα εισοδήματα». Τα υπολόγισαν δε στα 404 εκατ. ευρώ και όχι στα περισσότερα των τριών δισ. ευρώ όπως ήταν το σχετικό κυβερνητικό spin μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών –ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε παραδεχτεί την ταξική πολιτική εις βάρος της μεσαίας τάξης–, δεν δίστασε να αποκαλέσει «απατεωνιά» τα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός της χώρας και να προτείνει εμμέσως πλην σαφώς στους νέους και τις νέες να τον… βρίσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι εγκαταλείπει αυτή τη φορά την πίστη του στην φειδώ σχετικά με τους χαρακτηρισμούς των πολιτικών αντιπάλων.

Εγραψε λοιπόν:

«Εχω πει, και το πιστεύω, ότι πρέπει να είμαστε φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς. Αλλά:

» Οταν κάποιος ανακοινώνει 3.4 δις μέτρα και τα μισά περιλαμβάνονται στο ήδη ψηφισμένο μεσοπρόθεσμο, το λες και απατεωνιά.

»Οταν κάποιος λέει ότι μοιράζει δίκαια τον πλούτο, και κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 και δεν δίνει τίποτα σε όσους έχουν μέχρι 150.000, το λες και απατεωνιά.

»Οταν κάποιος λέει ότι οι νέοι και οι νέες είναι προτεραιότητα και τους δίνει το 0.5% των μέτρων (100 ευρώ τον μήνα, για 6 μήνες, σε ελάχιστους), το λες και απατεωνιά.

»Οταν κάποιος κοροϊδεύει έτσι ανερυθρίαστα τους νέους και τις νέες και τους δίνει 50 gigabytes, μην παραξενευτεί αν τα χρησιμοποιήσουν για να του απαντήσουν κάπως… αθυρόστομα».

Χαρακτηριστικό της απουσίας ψυχραιμίας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση «κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 και δεν δίνει τίποτα σε όσους έχουν μέχρι 150.000» –οι οποίοι επίσης απολαμβάνουν το αφορολόγητο!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...