332
Το ιστιοφόρο My Song του Λόρο Πιάνα είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου σκάφους | Carlo Borlenghi/Yachting World

Τους έπεσε στην θάλασσα σκάφος αξίας 40 εκατ. ευρώ και βούλιαξε

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 15:45
Το ιστιοφόρο My Song του Λόρο Πιάνα είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου σκάφους
|Carlo Borlenghi/Yachting World

Τους έπεσε στην θάλασσα σκάφος αξίας 40 εκατ. ευρώ και βούλιαξε

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 15:45

Βούλιαξε στα νερά της Μεσογείου το υπερπολυτελές σκάφος «My Song» (Το Τραγούδι Μου) του δισεκατομμυριούχου Πιέρ Λουίτζι Λόρο Πιάνα, ιδιοκτήτη της ομώνυμης εταιρείας μόδας. Το ιστιοφόρο, αξίας 40 εκατ. ευρώ, μήκους 40 σχεδόν μέτρων, κατασκευάστηκε το 2016 σε ναυπηγείο της Φινλανδίας κερδίζοντας μάλιστα το βραβείο καλύτερου σκάφους στον κόσμο.

Το εντυπωσιακό κατάρτι της πολυτελούς θαλαμηγού (YouTube)

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, το κακό έγινε στη διάρκεια της μεταφοράς του γιοτ από την Αντίγκουα της Καραϊβικής στην Σαρδηνία την οποία είχε αναλάβει ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία. Φαίνεται λοιπόν ότι η βάση στην οποία στηριζόταν το σκάφος κατέρρευσε με αποτέλεσμα το σκάφος να γλιστρήσει από το κατάστρωμα του πλοίου που το μετέφερε και να βρεθεί στην θάλασσα.

Ο 67χρονος Λόρο Πιάνα αποφάσισε να μεταφέρει την θαλαμηγό του με πλοίο προκειμένου να μην υποστεί φθορές κατά τη διάρκεια του μεγάλου αυτού ταξιδιού στον Ατλαντικό και στη Μεσόγειο.

Το κατάστρωμα του My Song (YouTube)

Η ναυτιλιακή εταιρεία Peters&May, που έχει τη βάση της στο Σαουθάμπτον της Βρετανίας και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα μεταφοράς σκαφών, σε ανακοίνωσή της κατηγόρησε ευθέως το πλήρωμα του My Song για την απώλεια του γιοτ.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει την φήμη της εταιρείας μας, ειδικά ανειδίκευτους ανθρώπους που κρίνουν δίχως να ξέρουν απολύτως τίποτα γύρω από το συμβάν», δήλωσε ο Ντέιβιντ Χόλεϊ, επικεφαλής της Peters&May.

«H βάση στην οποία στηριζόταν το γιοτ, η οποία ανήκει στο σκάφος και συναρμολογείται από το πλήρωμά του, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η εταιρεία μας δεν είναι υπεύθυνη για την συγκεκριμένη κατασκευή που φαίνεται να προκάλεσε το ατύχημα», είπε κλείνοντας ο Χόλεϊ.

Ο Λόρο Πιάνα από την πλευρά του δήλωσε συντετριμμένος για την απώλεια της λατρεμένης του θαλαμηγού. «Είναι σαν να κάηκε το σπίτι μου», είπε μιλώντας στην La Republicca. Είναι να μην σου τύχει…

Η περιουσία του Πιέρ Λουίτζι Λόρο Πιάνα υπολογίζεται στα 1.6 δισ. δολάρια (Forbes)

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...