298
Ο Στίβεν Ντούιβσταϊν ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την κλοπή | Twitter

Τορόντο: Εκλεψαν φορτίο χρυσού 15 εκατ. δολαρίων από αεροπλάνο

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2023, 13:23
Ο Στίβεν Ντούιβσταϊν ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την κλοπή
|Twitter

Τορόντο: Εκλεψαν φορτίο χρυσού 15 εκατ. δολαρίων από αεροπλάνο

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2023, 13:23

Η αστυνομία του Καναδά ερευνά μια κλοπή με λεία χρυσό και άλλα αντικείμενα «υψηλής αξίας» ύψους  15 εκατ. δολαρίων, στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο.

Το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία δήλωσε ότι ο χρυσός και άλλα αγαθά εκλάπησαν τη Δευτέρα μετά την εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων από αεροσκάφος.

«Ενα αεροπλάνο έφτασε εδώ στο αεροδρόμιο νωρίς το βράδυ. Σύμφωνα με την κανονική διαδικασία, το αεροσκάφος εκφορτώθηκε και το φορτίο μεταφέρθηκε σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης φορτίου», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Στίβεν Ντούιβσταϊν, ανακοινώνοντας την κλοπή.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το εμπορευματοκιβώτιο είχε ένα φορτίο υψηλής αξίας. Περιείχε χρυσό, αλλά δεν ήταν αποκλειστικά χρυσός και περιείχε και άλλα αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας».

Ερευνα για την κλοπή, μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Καναδά, διεξάγει και η βασιλική καναδική αστυνομία,

Η Αρχή Αεροδρομίων του Τορόντο, επικαλούμενη την αστυνομική έρευνα, αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Οπως σημειώνει ο Guardian, χρυσωρυχεία από το βόρειο Οντάριο στέλνουν συχνά ράβδους χρυσού μέσω του αεροδρομίου της πόλης, το οποίο διακινεί σχεδόν το ήμισυ του αεροπορικού φορτίου της χώρας.

Ο Ντούιβσταϊν δήλωσε ότι δεν θα το χαρακτήριζε «επαγγελματική» δουλειά αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι το περιστατικό ήταν μεμονωμένο. Η αστυνομία δεν ανέφερε ποιος είναι ο πιθανός προορισμός του κλεμμένου φορτίου ούτε αν βρίσκεται ακόμα στη χώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβουν χρυσό από αεροδρόμιο του Τορόντο.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1952, στο αεροδρόμιο Μάλτον, κλάπηκαν ράβδοι χρυσού αξίας 215.000 δολαρίων. Εκείνη την εποχή ήταν η μεγαλύτερη ληστεία χρυσού στην ιστορία του Καναδά. Προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό, η κλοπή σήμερα θα είχε αξία 2,3 εκατ. καναδικά δολάρια.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της ληστείας, έξι ξύλινα κιβώτια με χρυσό αφαιρέθηκαν από ένα ατσάλινο κλουβί από τον χώρο φορτίου του αεροδρομίου πριν φορτωθούν σε αεροπλάνο με προορισμό το Μόντρεαλ.

Το φαινομενικά τέλειο έγκλημα, χωρίς μάρτυρες, δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...