373
| Getty Images/ Shutterstock/ CreativeProtagon

Το πάρτι του Μπαράκ Ομπάμα για τα 60 του χρόνια

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 15:00
|Getty Images/ Shutterstock/ CreativeProtagon

Το πάρτι του Μπαράκ Ομπάμα για τα 60 του χρόνια

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 15:00

Ολοι μεγαλώνουν, time flies που λένε και οι Αγγλοσάξωνες, ο χρόνος πετά. Ετσι, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο άνθρωπος που ήταν 47 ετών όταν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ γίνεται την προσεχή Τρίτη ένας εξηντάρης –γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 στη Χονολουλού της Χαβάης. Και σκοπεύει να το γιορτάσει με ένα μεγάλο πάρτι.

Εχουν περάσει πια 12 χρόνια μετά την ιστορική είσοδό του στον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2009, ως 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ και τέσσερα από τότε που αποχώρησε από την προεδρία, το 2017, παραδίδοντας αναγκαστικά τα ινία της υπερδύναμης στον ανεκδιήγητο Ντόναλντ Τραμπ.

Η γιορτή θα γίνει στο κτήμα που έχει μαζί με τη Μισέλ, έκτασης 120 στρεμμάτων και αξίας 12 εκατ. δολαρίων, στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ της Μασαχουσέτης.

Αποψη της έπαυλης των Ομπάμα στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ

Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι η Οπρα Γουίνφρι και ο Τζορτζ Κλούνι. Δεν έχει γίνει γνωστό αν στη λίστα βρίσκεται και ο Τζο Μπάιντεν, ο αντιπρόεδρός του στα οκτώ χρόνια της προεδρίας τους, οποίος είναι τώρα 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ και θα γιορτάσει τα 80 του χρόνια τον προσεχή Νοέμβριο.

Πριν από μία δεκαετία, ο Ομπάμα είχε γιορτάσει τα 50ά του γενέθλια με διπλό πάρτι, ένα μικρό στον Λευκό Οίκο και ένα μεγαλύτερο με φίλους και υποστηρικτές του στο Σικάγο. Παρόντες τότε ήταν ο Jay Z, o Τομ Χανκς και ο Στίβι Γουόντερ.

Εκείνο το πάρτι, όμως, το 2011, είχε στόχο τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας επανεκλογής του και μπορούσαν να παραστούν και όσοι δεν ήταν στη λίστα των καλεσμένων, αρκεί να πλήρωναν εισιτήριο 35.800 δολάρια.

Το 2009, ο Μπαράκ Ομπάμα γιόρτασε τα γενέθλιά του στην αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων, κερνώντας τούρτα τους διαπιστευμένους συντάκτες – EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η έπαυλη των Ομπάμα στο Μάρθας Βίνιαρντ έχει έκταση 650 τ.μ., επτά κρεβατοκάμαρες και ιδιωτική παραλία. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την κατασκευή γυμναστηρίου και την επέκταση της βεράντας.

Παράλληλα, ο Ομπάμα ετοιμάζει την προεδρική βιβλιοθήκη και το μουσείο που θα φέρει το όνομά του στο Σικάγο, ένα έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε αρκετά χρόνια λόγω του μεγάλου κόστους του.

Η μακέτα του προεδρικού κέντρου του Μπαράκ Ομπάμα στο Σικάγο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...