338
Ο σταθμός «Ευαγγελισμός» αποφασίστηκε να μετονομαστεί προς τιμήν του εικονιζόμενου δεξιά Παύλου Μπακογιάννη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Το Μαξίμου παγώνει τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2019, 18:50
Ο σταθμός «Ευαγγελισμός» αποφασίστηκε να μετονομαστεί προς τιμήν του εικονιζόμενου δεξιά Παύλου Μπακογιάννη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Το Μαξίμου παγώνει τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2019, 18:50

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε το κυβερνητικό επιτελείο όταν κλήθηκε να διαχειριστεί (και επικοινωνιακά) την απόφαση της Αττικό Μετρό ΑΕ να προχωρήσει στη μετονομασία δύο σταθμών του Μετρό και ειδικότερα αυτού του «Ευαγγελισμού» σε «Παύλος Μπακογιάννης» —ο άλλος ήταν αυτός του Αγίου Δημητρίου σε «Αλέκος Παναγούλης».

Μολονότι, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η απόφαση για τη μετονομασία του σταθμός «Ευαγγελισμός» ελήφθη προκειμένου να τιμηθεί ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης με τη συμπλήρωση 30 ετών από τη δολοφονία του από τη 17Ν, υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις —και όχι μόνο στα social media που βρήκαν ευκαιρία να «κανιβαλίσουν» το θέμα και να το ευτελίσουν.

Κάποιοι, για παράδειγμα, έσπευσαν να υπενθυμίσουν στην Αττικό Μετρό και στους λοιπούς αρμόδιους ότι ο «Ευαγγελισμός» είναι ένα ιστορικό τοπόσημο των Αθηνών που διατρέχει τρεις αιώνες και το να το ακυρώνεις για να τιμήσεις έναν άνθρωπο που δολοφονήθηκε πριν από 30 χρόνια, δηλώνει έλλειψη ιστορικού μέτρου.

Αλλά υπήρχε και το πολιτικό ατόπημα καθώς θεωρήθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ καταλαμβανει το κράτος και τη χώρα, σπεύδοντας να δώσει τα ονόματα των δικών της «ηρώων» σε εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας.

Το γεγονός ότι μια τέτοια απόφαση ελήφθη: α) λίγο αφότου στη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό διορίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ο Νίκος Ταχιάος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και β) λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, επίσης υποψηφίου της ΝΔ και γιου του Παύλου Μπακογιάννη (που επίσης ήταν στέλεχος της ΝΔ), έστειλε τα εντελώς αντίθετα μηνύματα από τα προσδοκώμενα.

Ετσι, από το Μαξίμου πρυτάνευσε η λογική να παγώσει προς το παρόν το όλο θέμα. Το πώς θα γίνει αυτό δεν είναι σαφές από τη στιγμή μάλιστα που στις 29 Σεπτεμβρίου, σε μια εβδομάδα δηλαδή, είχε προγραμματιστεί μεγάλη εκδήλωση στον σταθμό «Ευαγγελισμός» παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εκδήλωση παρόντες θα ήταν εκτός από τον κ. Παυλόπουλο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και μέλη της οικογένειας του Παύλου Μπακογιάννη. Αρα από το Μαξίμου δεν μπορούν να λένε ότι αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...