299
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/Divisione Produzione Fotografica/SS. Francesco

Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου – Τσίπρα στο Βατικανό

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2019, 16:38
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/Divisione Produzione Fotografica/SS. Francesco

Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου – Τσίπρα στο Βατικανό

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2019, 16:38

Διάρκεια που σχεδόν έφτασε τη μία ώρα είχε η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο στο Βατικανό.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη στην ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης με ανθρωπισμό.

Τον ευχαρίστησε ακόμη για τη στήριξη στην Ελλάδα με την επίσκεψή του στη Λέσβο το 2016, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

Από την πλευρά του ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή στήριξή του στον ελληνικό λαό για την στάση που επιδεικνύει καθημερινά, ενώ συνεχάρη εκ νέου τον πρώην πρωθυπουργό για τις προσπάθειές του. Επανέλαβε ότι του έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη και στη ψυχή του όσα είδε στη Λέσβο, αλλά και η φράση του Αλέξη Τσίπρα, την οποία συχνά μνημονεύει, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στο Βατικανό // TwitterΕπιπλέον, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, ο πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και κυρίως για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της. Χαρακτήρισε δε γενναία τη στάση των ηγετών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή και άρα άξιζε κάθε πολιτικό κόστος.

Στη συνάντηση τέθηκαν ακόμη τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και οι κοινές πρωτοβουλίες του κ. Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε αυτόν και άλλους τομείς

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο κοινό έδαφος αξιών της Αριστεράς με βασικές αρχές του Χριστιανισμού και ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για το κοινωνικό χαρακτήρα των μηνυμάτων του για τη προστασία των αδυνάμων και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...