492
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ήταν ένας από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη | George Vitsaras / SOOC

Μπακογιάννης, Στουρνάρας και πολλοί καταθέτουν το 50% του μισθού τους στο ταμείο για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 08:40
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ήταν ένας από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
|George Vitsaras / SOOC

Μπακογιάννης, Στουρνάρας και πολλοί καταθέτουν το 50% του μισθού τους στο ταμείο για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 08:40

Τη δική τους συμβολή στη μάχη κατά του κορονοϊού ανακοίνωσαν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, έπειτα από την έκκληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσουν το 50% του μισθού τους οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ για δύο μήνες υπέρ του ταμείου για τον κορονοϊό.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοίνωσε την απόφαση του να διαθέσει το ήμισυ του μισθού του.

Όπως έγραψε: «Το 50% της αποζημίωσης μου είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω στη μάχη κατά του κορωνοιού. Το μέγιστο είναι να είμαστε όλοι εδώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσες και όποιες έχει ο καθένας, και στο τέλος να νικήσουμε. Όλοι. Γιατί αυτή η πληγή δεν είναι δική του, δική της ή δική τους. Είναι δική μας».

Στο ίδιο πνεύμα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έγραψε στο Twitter: «Για τους επόμενους 2 μήνες καταθέτω ως Περιφερειάρχης το 50% του μισθού μου στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλους αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Με ανακοινώσεις τους το ίδιο δηλώνουν ότι θα κάνουν και άλλοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες από όλη τη χώρα.

Πέρα από τον Πρωθυπουργό, τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές, μεταξύ άλλων το ίδιο θα πράξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης με δήλωσή του έκανε γνωστό ότι γι’ αυτό το δίμηνο καταθέτει το 50% των δημαρχιακών αποδοχών του στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της αντιμετώπισης του κορονοϊού. «Με αίσθημα ευθύνης και έχοντας πλήρη συναίσθηση της κατάστασης που έχει επιφέρει η κρίση του κορονοϊού στη χώρα μας, αποφάσισα το 50% των αποδοχών μου ως δήμαρχος για τους επόμενους δύο μήνες, να το διαθέσω στο κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του Covid-19» ανέφερε ο κ. Γαλάνης.

Μείωση 50% για τον δντα σύμβουλο στα ΕΑΣ

Αλλά δεν ήταν μόνο αιρετοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη.

Ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος ήταν από τα πρώτα στελέχη που ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν το 50% του μισθού τους

Λίγες ώρες έπειτα από την σχετική ανάρτηση του Πρωθυπουργού, ο κ. Κωστόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης πράττει αυτό που επιβάλλουν οι απαιτήσεις της κρίσης που βιώνει η ανθρωπότητα και η χώρα μας. Ζητά μια συμβολική κίνηση από τα μέλη της κυβέρνησης και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μια κίνηση που δηλώνει ότι μπροστά στην κοινή απειλή είμαστε όλοι ίσοι και ενωμένοι.

»Θεωρώ υποχρέωση μου, παρά το ότι δεν συγκαταλέγομαι στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, να πράξω το ίδιο και να διαθέσω το 50% του μισθού μου στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19, για τους επόμενους δύο μήνες.

Καλώ και τους συναδέλφους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να το σκεφθούν και να δώσουμε όλοι το παρόν στον κοινό αγώνα. Η αλληλεγγύη είναι δικαίωμα και στάση ζωής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...