358
O Εμανουέλ Μακρόν στην είσοδο του Μεγάρου των Ηλυσίων | REUTERS/Piroschka van de Wouw

Την υποψηφιότητά του για τις εκλογές ανακοίνωσε ο Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 22:39
O Εμανουέλ Μακρόν στην είσοδο του Μεγάρου των Ηλυσίων
|REUTERS/Piroschka van de Wouw

Την υποψηφιότητά του για τις εκλογές ανακοίνωσε ο Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 22:39

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου ανακοίνωσε με επιστολή που δημοσιεύτηκε στον γαλλικό Τύπο, λίγες μόλις ώρες πριν από την επίσημη λήξη της προθεσμίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για μία νέα θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας», αναφέρει στην επιστολή του, λέγοντας ότι είναι υποψήφιος για να συγκροτήσει μαζί με τους πολίτες «τη γαλλική και ευρωπαϊκή απάντηση στις προκλήσεις του αιώνα». Και δεν είναι λίγες αυτές οι προκλήσεις για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη, ειδικά με τις παρούσες συνθήκες, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της πανδημίας Covid-19.

Εάν τα καταφέρει, ο Εμανουέλ Μακρόν θα γίνει ο πρώτος γάλλος πρόεδρος εδώ και δύο δεκαετίες που εξασφαλίζει την επανεκλογή του.

Ο γάλλος πρόεδρος παραδέχεται ότι στη διάρκεια της πρώτης πενταετούς θητείας του δεν κατάφερε να πετύχει όλα όσα θα ήθελε. Ως προς την δεύτερη θητεία του, υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει ανεξαρτησία χωρίς οικονομική ανάπτυξη» και ότι στόχος του θα είναι η «μείωση της φορολόγησης της εργασίας και της παραγωγής». Επισημαίνει, επίσης, την πρόθεσή του να δώσει προτεραιότητα στα θέματα της παιδείας «ούτως ώστε όλα τα παιδιά στη Γαλλία να έχουν τις ίδιες δυνατότητες επιτυχίας».

Η επιστολή του Εμανουέλ Μακρόν «προς τους Γάλλους» με την οποία ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την υποψηφιότητά του για δεύτερη προεδρική θητεία /REUTERS/Pascal Rossignol

Ο Μακρόν αναφέρει, τέλος, ότι η προεκλογική του εκστρατεία θα είναι περιορισμένη λόγω της ουκρανικής κρίσης, σημειώνοντας ωστόσο την πρόθεσή του να εκθέσει με διαφάνεια στον γαλλικό λαό το σχέδιο του «για να συνεχίσει η Γαλλία να προοδεύει».

Δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners για την εφημερίδα Les Echos και το Radio Classique, ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου στην οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αντιμετωπίσει την Μαρίν Λεπέν.

Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Μακρόν αναμένεται να λάβει ένα ποσοστό γύρω στο 27% των ψήφων και ακολουθεί η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» με 18%, στην τρίτη θέση η υποψήφια της Δεξιάς, Βαλερί Πεκρές με 14%, και τέταρτος ο επίσης Ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ με 12%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...