434
/ | INTIMEnews

Την Τρίτη οι τελικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 14:56
/
|INTIMEnews

Την Τρίτη οι τελικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 14:56

Σύσκεψη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στην οποία συζητήθηκαν θέματα συντονισμού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος.

Μήνυμα Μητσοτάκη σε επιτυχόντες και αποτυχόντες των Πανελληνίων

Με ανάρτησή του στα social media (εδώ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τους επιτυχόντες των Πανελληνίων που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο, ενώ απευθύνθηκε και σε εκείνους που δεν τα κατάφεραν να μπουν σε κάποια Σχολή. «Η πυξίδα πρέπει να είναι πάντα στραμμένη στην τελική επιτυχία», ήταν η συμβουλή του Πρωθυπουργού.

Αναλυτικά το μήνυμά του έχει ως εξής:

Συγχαίρω τους νέους και τις νέες μας, που απ’ τις σχολικές αίθουσες θα αναζητήσουν τώρα στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων τη γνώση και τα εφόδια για το μέλλον τους. Πανεπιστήμια που για ένα, σύντομο ελπίζουμε, διάστημα θα λειτουργούν με τους όρους που επιβάλλει η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Και καλώ όσους δεν τα κατάφεραν, να μετατρέψουν την προσωρινή απογοήτευση σε μόνιμη προσήλωση και επιμονή στους στόχους τους. Από κανένα ταξίδι δεν λείπουν τα κύματα. Η πυξίδα, όμως, πρέπει να είναι πάντα στραμμένη στην τελική επιτυχία.

Τον έπαινο, φέτος, τον δικαιούνται όλα τα Ελληνόπουλα, καθώς η μισή χρονιά κύλησε μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Όμως με το πείσμα τους, την πολύτιμη συμβολή των καθηγητών τους και τη στήριξη της οικογένειάς τους, ξεπεράσαν όλα τα εμπόδια. Το αύριο της χώρας είναι, λοιπόν, σε καλά χέρια.

Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά μας!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 και όχι στις 7 Σεπτεμβρίου όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, προκειμένου να μεσολαβήσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες από την επιστροφή τους απο τις καλοκαιρινές τους διακοπές μέχρι να ξαναμπούν στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν σε δύο φάσεις. «Του δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα. Το σενάριο για άνοιγμα στις 14 του μήνα, έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και ενδεχόμενη πραγματοποίηση αυτού θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους», είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής του Σωτήρη Τσιόδρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, το βράδυ της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...