756
«Βάζω και βραχιολάκι αν θέλετε», λέει τώρα η Πισπιρίγκου για να βγει από τη φυλακή | INTIMEnews

Την Παρασκευή το αίτημα αποφυλάκισης Πισπιρίγκου – «Βρέθηκε η διαδρομή της κεταμίνης»

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2022, 10:21
«Βάζω και βραχιολάκι αν θέλετε», λέει τώρα η Πισπιρίγκου για να βγει από τη φυλακή
|INTIMEnews

Την Παρασκευή το αίτημα αποφυλάκισης Πισπιρίγκου – «Βρέθηκε η διαδρομή της κεταμίνης»

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2022, 10:21

Την Παρασκευή κατατίθεται η αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την ίδια να δηλώνει μάλιστα πρόθυμη να βάλει «βραχιολάκι» επιτήρησης.

«Είμαι διαθέσιμη για την επιβολή οποιουδήποτε περιοριστικού όρου, ακόμα δε και για τον κατ’ οίκον περιορισμό μου με ηλεκτρονική επιτήρηση», δηλώνει η κατηγορούμενη για τον φόνο της ίδιας της τής κόρης, επιμένοντας στην αθωότητά της.

Η Πισπιρίγκου δεν έκρυψε εξάλλου την απογοήτευσή της για τη στάση που τηρεί εσχάτως ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την ανθρωποκτονία της μικρής Τζωρτζίνας, κάνοντας λόγο για «αδιάσειστα στοιχεία».

«Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου, ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες έλεγε άλλα», είπε στο STAR η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Λυπάμαι. Αισθάνομαι απογοήτευση και τίποτα άλλο».

Από την πλευρά του, ο συνήγορός της, Οθων Παπαδόπουλος, γνωστοποίησε ότι «αύριο (σ.σ. Παρασκευή) θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης». «Δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή, όμως θα αλλάξει. Σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς, πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα τα οποία έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει πού εδράζεται το αίτημα, τι δηλαδή έχει αλλάξει από την ημέρα που η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρη της, κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οπως επανέλαβε ο κ. Παπαδόπουλος, έχει ζητηθεί έγγραφη απάντηση για το αν η κεταμίνη ήταν διαθέσιμη στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα. «Γιατί μέσα στη δικογραφία, παρά τον τεράστιο θόρυβο, δεν δίνεται απάντηση αν η φαρμακευτική ουσία ήταν διαθέσιμη στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται μέσα από την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και όχι μέσω δηλώσεων σε διάφορα μέσα, οι οποίες πολλές φορές είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους», παρατήρησε, αντιπαρερχόμενος την απάντηση έχει ήδη δοθεί από το Παίδων.

Ερωτηθείς αν ο θάνατος της Τζωρτζίνας προκλήθηκε από ιατρικό λάθος, ο συνήγορος της Πισπιρίγκου είπε ότι «δεν ξέρουμε αν της είχε χορηγηθεί ξανά (…) Σε κάθε περίπτωση, τίθενται πολλά ιατρικά και ιατροδικαστικά ζητήματα που πρόκειται να δώσουν απαντήσεις σε επίσημα ερωτήματα».

Ομοίως, πρόσθεσε, πρέπει να δοθούν απαντήσεις και για τις δύο ουσίες που χορηγήθηκαν στις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψής της και δεν ανιχνεύτηκαν στην τοξικολογική εξέταση.

 «Βρέθηκε η διαδρομή της κεταμίνης, πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψίας»

Σε δηλώσεις του στο Μega, πάντως, ο πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής τoυ CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, τόνισε ότι η ουσία που βρέθηκε στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι «ουρανοκατέβατη», αλλά, αντιθέτως, η διαδρομή της είναι ανιχνεύσιμη.

«Η κεταμίνη δεν θα βρεθεί εξ ουρανού, έχει διαδρομές. Τα ηλεκτρονικά μέσα μιλάνε, θα βρεθούν όλες οι διαδρομές και θα σπάσουν όλα τα απόρρητα… Η διαδρομή της κεταμίνης θα βρεθεί μέσα από το Διαδίκτυο, στη δικτύωση αυτά που λέμε μένουν για πάντα, μερικοί νομίζουν θα διαγραφούν σε ένα χρόνο. Για να πω αυτό, σημαίνει ότι υπάρχουν συναλλαγές. Εφόσον γίνουν οι έρευνες όπως πρέπει να γίνουν, η κεταμίνη μάλλον έχει αγοραστεί μέσα από το Διαδίκτυο», εκτίμησε επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει και σε συνέντευξη του Ekfrasi 97 FM.

«Η Πισπιρίγκου θα τραβήξει πολλούς μαζί της. Δεν θα πάει μόνη της φυλακή»

«Η κυρία αυτή θα τραβήξει πολλούς μαζί της. Δεν θα πάει μόνη της φυλακή», υποστήριξε ο Μανώλης Σφακιανάκης. «Εχει ανθρώπους που ξέρουν το έγκλημα και αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαδρομές όπου δεν υπάρχει delete. Η τύπισσα δεν θα φύγει μόνη της. Δεν αντέχει να βλέπει τους άλλους να είναι έξω και να πίνουν ποτάκια και εκείνη να είναι στη φυλακή. Τα όργανα θα αρχίσουν σε λίγες μέρες. Ολα αυτά που ακούγονται, ότι έφαγε ξύλο από την αστυνομία, δεν ισχύουν. Είναι μάνα που τρώει τα παιδιά της. Σε λίγες μέρες, ο ένας θα δίνει τον άλλον», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Τα παιδάκια δεν έχουν DNA κληρονομικότητας, κάποιος τα “έφαγε”. Ηταν υγιέστατα. Οι καταθέσεις και το προανακριτικό υλικό δείχνουν μια εγκληματική πορεία. Η στάση της μάνας δεν έχει γυρισμό. Σύμφωνα με την εμπειρία που έχω τα τελευταία 42 χρόνια στο έγκλημα, η υπόθεση είναι μονόδρομος και θα αποδειχθούν όλα», επέμεινε ο  πρώην διοικητής της  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να συμπληρώσει:

«Είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση, που σε λίγες μέρες θα φανεί ακριβώς ποιος της προμήθευσε την κεταμίνη, ποιος έψαχνε στη φαρμακαποθήκη για να βρει την ουσία. Πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψιών. Στο διαδίκτυο τα ίχνη δεν διαγράφονται. Θα δούμε τι θα στείλουν οι αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα, πού έκανε καταγραφές και πού έκανε επικοινωνίες για να εξαφανίσει ηλεκτρονικά ίχνη την τελευταία εβδομάδα. Ποιες κεραίες θα προδώσουν, ποιους; Είναι μεγάλο το έγκλημα, όλα θα φανούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...