158
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν είναι ιδιαίτερα δραστήρια και δεν διστάζει να «τσαλακωθεί» για να δώσει το καλό παράδειγμα | Reuters

Τηλεμαραθώνιος για ένα εκατομμύριο δέντρα στη Δανία

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 23:22
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν είναι ιδιαίτερα δραστήρια και δεν διστάζει να «τσαλακωθεί» για να δώσει το καλό παράδειγμα
|Reuters

Τηλεμαραθώνιος για ένα εκατομμύριο δέντρα στη Δανία

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 23:22

Την ευκαιρία να φυτέψουν δέντρα ξαπλωμένοι στον καναπέ τους και παρακολουθώντας τηλεόραση, θα έχουν οι κάτοικοι της Δανίας, αφού την Κυριακή θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που διοργανώνει τηλεμαραθώνιο γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η εκπομπή θα προβληθεί από την κρατική τηλεόραση και θα έχει διάρκεια δυόμιση ωρών. Οι παρουσιαστές θα προσπαθήσουν να πείσουν τους τηλεθεατές να συμβάλουν οικονομικά, ώστε να φυτευθούν 1 εκατομμύριο δέντρα σε όλη τη χώρα.

Η δεντροφύτευση είναι σημαντική για τη μείωση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα και μία πολύ καλή συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η μετάδοση θα γίνει καταμεσής του δάσους Gisselfeld Klosters Skove και η Μέτε Φρεντέρικσεν θα φυτέψει το πρώτο δέντρο, στέλνοντας έμπρακτο μήνυμα στον λαό της. Οσοι δίνουν χρήματα θα γίνονται αυτόματα μέλη της πρωτοβουλίας «δάση του λαού».

Για αρχή, ο χώρος που θα καλυφθεί από δέντρα υπολογίζεται σε 5.998 στρέμματα, ενώ στο μέλλον αναζητούνται και άλλα κομμάτια γης που θα διατεθούν για φύτεμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...