562
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τα περίπτερα των εταιρειών στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη για να δουν τις εξελίξεις στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο | REUTERS

Τι μπήκε στην βιτρίνα του Mobile World Congress

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 14:10
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τα περίπτερα των εταιρειών στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη για να δουν τις εξελίξεις στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο
|REUTERS

Τι μπήκε στην βιτρίνα του Mobile World Congress

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 14:10

Παραδοσιακά, τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερο γεγονός της πρώτης ημέρας στο Mobile World Congress, είναι αυτό της Sony, η οποία νωρίς το πρωί της Τρίτης παρουσίασε τις νέες της δημιουργίες. Ο ιαπωνικός γίγαντας έδειξε τα Xperia XZ2 και XZ2 Compact, τα οποία έχουν υποστεί redesign που τους εισάγει σε μια νέα εποχή.

Το XZ2 είναι το πρώτο smartphone που μπορεί να κάνει λήψη 4K HDR video αλλά και το πρώτο smartphone με δυνατότητα λήψης slow-motion 1080p video στα 960fps. Εντυπωσιακό και το σύστημα ανάδρασης που διαθέτει, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία κατά τη θέαση ταινιών/video και το gaming.

Ενα βίντεο για το Sony Xperia XZ2:

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την πρώτη μέρα ήταν και το περίπτερο της Samsung αφού εκτός από την παρουσίαση των Galaxy S9 και S9+, η κορεατική εταιρεία έδωσε πληροφορίες για ένα ακόμα πολυαναμενόμενο κινητό, το αναδιπλούμενο Galaxy X.

Ενα βίντεο για το Samsung Galaxy X:

Η συσκευή θα διπλώνει προς τα μέσα και όχι προς τα έξω, προστατεύοντας έτσι το panel της οθόνης. Ομως οι ουρές στο περίπτερο της Samsung σχηματίζονται για το καινοτόμο σύστημα εικονικής πραγματικότητας Gear VR που συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο του χρήστη.

Ενα βίντεο για το Samsung Gear VR:

https://www.youtube.com/watch?v=gghYoUlhyVU

H κινεζική Vivo προκάλεσε αίσθηση με το Vivo APEX, ένα concept smartphone με τη μεγαλύτερη αναλογία οθόνης-σώματος που ξεπερνά το 98%. Το επάνω περιθώριο της συσκευής είναι στα 1,8 χιλιοστά και το κάτω στα 4,3 χιλιοστά, κάτι που μεταφράζεται στο ότι η οθόνη αποτελεί πάνω από 98% του σώματος της συσκευής. Για να διατηρήσει το στοιχείο του μεγάλου ποσοστού οθόνης, η εμπρόσθια κάμερα 8MP βρίσκεται πίσω από τη συσκευή και «αναδύεται» όταν χρειαστεί.

Ενα βίντεο για το Vivo Apex: 

Η συσκευή έχει τεχνολογία half screen in-display αισθητήρα αποτυπώματος. Η ιδέα πίσω από αυτήν την τεχνολογία είναι ότι ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να τοποθετήσει το δάχτυλό του σε ένα μικρό σημείο αλλά σε μεγαλύτερη περιοχή της οθόνης. και συγκεκριμένα στο κάτω ήμισυ της οθόνης συσκευής. Για έξτρα ασφάλεια η συσκευή έχει εφαρμογή για χρήση διπλού αποτυπώματος

H Lenovo κέρδισε το ενδιαφέρον με δύο νέα υβριδικά laptops Lenovo Yoga 730 και Lenovo Yoga 530 τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν και ως φορητοί υπολογιστές αλλά και ως tablet. Πρόκειται για μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά αφού πολλοί χρήστες θέλουν συσκευές που να προφέρουν την ευκολία ενός tablet αλλά και τη χρησιμότητα ενός laptop όπως είναι τα νέα Lenovo Yoga 730 και Lenovo Yoga 530 με περιστρεφόμενο μηχανισμό 360 μοιρών.

Ενα βίντεο για τα laptop της Lenovo:

H κινεζική Huawei που έχει κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά των κινητών τηλεφώνων παρουσίασε τη νέα σειρά Huawei Media Pad M5 που απαρτίζεται από τρία νέα μοντέλα. Το Huawei Media Pad M5 8 με 8,4’’ οθόνη, το Huawei Media Pad M5 10 με 10’’ οθόνη και την πιο επαγγελματική έκδοση της σειράς, το Huawei Media Pad M5 Pro, ένα 2-σε-1 Android ultrabook με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και 10άρα οθόνη.

Ενα βίντεο για τις νέες συσκευές της Huawei:

Στους πρωταγωνιστές της πρώτης μέρας και η LG που επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, ανακοινώνοντας μια ανανεωμένη έκδοση του V30. Η ονομασία της νέας συσκευής είναι LG V30S ThinQ και αποτελεί το πρώτο smartphone της εταιρείας με τεχνητή νοημοσύνη και Bright Mode.

Ενα βίντεο για το LG V30S ThinQ:

Κατά την λήψη φωτογραφιών, το σύστημα μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς προσπαθεί να απαθανατίσει ο χρήστης (πορτρέτα, ζώα, πόλεις, φυτά, ηλιοβασιλέματα / ανατολές, φαγητά και τοπία) και να «κεντράρει» τον στόχο τραβώντας υψηλής ποιότητας φωτογραφίες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...