267
Ο Χιου Χέφνερ περιτριγυρισμένος από «Κουνελάκια» του Playboy στο Λας Βέγκας, το 2001 | EPA

Τι αποκαλύπτει ο φάκελος του FBI για τον Χιου Χέφνερ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 15:22
Ο Χιου Χέφνερ περιτριγυρισμένος από «Κουνελάκια» του Playboy στο Λας Βέγκας, το 2001
|EPA

Τι αποκαλύπτει ο φάκελος του FBI για τον Χιου Χέφνερ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 15:22

Τον φάκελο του Χιου Χέφνερ έδωσε στη δημοσιότητα το FBI, 60 χρόνια μετά την έρευνα των ομοσπονδιακών πρακτόρων για τις δραστηριότητες του ιδρυτή του Playboy και δύο χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο φάκελος απαρτίζεται από 58 σελίδες. Οι έρευνες του FBI ξεκίνησαν το 1958, πέντε μόλις χρόνια μετά την ίδρυση του περιοδικού.

Στα έγγραφα αναφέρεται ότι το FBI είχε καλέσει αρκετές φορές τον Χιου Χέφνερ στα τέλη του 1950 και στις αρχές του 1960 προκειμένου να τον ανακρίνει για «άσεμνο υλικό».

Σε ένα υπόμνημα προς τον διευθυντή του FBI, Τζέι Εντγκαρ Χούβερ, ο υπεύθυνος για τον φάκελο του Χέφνερ ανέφερε ότι ερευνάται εάν ο ιδρυτής του Playboy παραβιάζει τους νόμους. Το ερώτημα ήταν εάν ο Χέφνερ και ο φωτογράφος του Εντουαρντ Οπμαν σκόπευαν να διακινήσουν «πορνογραφικές φωτογραφίες» σε άλλες πολιτείες. Μάλιστα, σε αρκετές από τις σελίδες που απαρτίζουν τον φάκελο, καταγράφονται με λεπτομέρεια οι κινήσεις των δύο ανδρών.

Στο αρχείο σημειώνεται πως ο Οπμαν ήταν συχνά στα περίφημα ολονύχτια πάρτι που διοργάνωνε ο Χιου Χέφνερ στο διαμέρισμά του στο Σικάγο.

Ο Χιου Χέφνερ με αμερικανίδα ηθοποιό και «Κουνελάκια» στο Playboy κλαμπ του Λονδίνου, τη δεκαετία του ’60

Οι έρευνες του FBI απέβησαν άκαρπες καθώς διαπιστώθηκε ότι τόσο ο Χέφνερ όσο και ο Oπμαν δεν παραβίαζαν κάποιο νόμο. Σε περίληψη της έρευνας μάλιστα αναφέρεται ότι «ο Χέφνερ είναι πάρα πολύ έξυπνος για να παραβιάσει τους ομοσπονδιακούς ή τους τοπικούς νόμους».

Το FBI συνηθίζει να δημοσιεύει φακέλους παλαιότερων ερευνών που αφορούν γνωστά πρόσωπα, μετά τον θάνατό τους.

Μία σελίδα από τον φάκελο του FBI

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...