580
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μαζί με τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα | ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΒΛΑΧΟΣ Α.

Θεοχάρης: Πώς και σε ποιους θα γίνονται τα τεστ στα αεροδρόμια

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 16:41
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μαζί με τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα
| ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΒΛΑΧΟΣ Α.

Θεοχάρης: Πώς και σε ποιους θα γίνονται τα τεστ στα αεροδρόμια

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 16:41

«Μπορούμε να ανακοινώσουμε πολύ ευχάριστα πράγματα για το άνοιγμα της χώρας μας. Η γέφυρα προς την κανονικότητα είναι ήδη στρωμένη σε σχέδιο». Αυτό ανέφερε την Παρασκευή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την παρουσίαση, από κοινού με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, των ειδικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν από την προσεχή Δευτέρα για τις αφίξεις τουριστών.

Οπως είπε, «ακολουθούμε πλήρως τις οδηγίες της ΕΕ και τις διαμορφώνουμε, επηρεάζοντας τις αποφάσεις. Από 15 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία. Στις θαλάσσιες αφίξεις εξακολουθεί να απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό. Επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα. Από 1η Ιουλίου έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ουσιαστικά εγκαινιάζοντας τον τουρισμό και στα νησιά», ενώ προσέθεσε ότι θα υπάρξει «συνδιαμόρφωση με την ΕΕ της λίστας τρίτων χωρών που θα εξακολουθήσουν να εξαιρούνται από τις πτήσεις».

Για τις θαλάσσιες αφίξεις, ανακοίνωσε πως «από 1/7 επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια», γεγονός που σημαίνει ότι θα ανοίξει ο θαλάσσιος διάδρομος με την Ιταλία ενώ θα αρχίσει να δουλεύει και η κρουαζιέρα, «όχι από την 1η Ιουλίου, αλλά από τις επόμενες μέρες», όπως προσέθεσε ο υπουργός Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «τα αεροδρόμια ανοίγουν όλα από 1η Ιουλίου και την ίδια ημέρα ενεργοποιούνται επτά σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα», ενώ επισήμανε πως «το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και έχουμε κάνει επιχειρησιακές ασκήσεις ετοιμότητας».

Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι θα γίνονται «δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια, περιορισμός σε ξενοδοχείο της επιλογής του ταξιδιώτη μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης και 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός ο ταξιδιώτης».

Πιο αναλυτικά.

Στις 15 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Αλβανία και Σκόπια ανοίγουν μόνο για ταξιδιώτες με συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας της EASA. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι τουρίστες από τη Βρετανία, η χώρα μας δεν θα δέχεται για τουλάχιστον ως τον Ιούλιο.

Από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επιτρέπονται όλες οι πτήσεις, πλην Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Βρετανίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Σκοπίων.

Στις θαλάσσιες αφίξεις, υπάρχει απαγόρευση κατάπλου πλοίων από το εξωτερικό σε ελληνικά λιμάνια, όμως επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα.

Στις χερσαίες αφίξεις, από τις 15 Ιουνίου κλειστά τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, πλην των απαραίτητων αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων, ενώ ανοίγουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία, παρά τα αυξημένα κρούσματα. «Θα έχουμε ένα πρώτο τουριστικό κύμα» παρατήρησε ο κ. Θεοχάρης για το άνοιγμα των συνόρων με τη Βουλγαρία.

Ανακοινώσεις | Κικίλιας, Θεοχάρης, Πέτσας

Live | Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, σχετικά με το Σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα και το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό.

Geplaatst door Ελληνική Κυβέρνηση op Vrijdag 12 juni 2020

Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδίου και μετά από τεστ ετοιμότητας, στις αφίξεις μεταξύ 15 και 30 Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσοι εισέρχονται εκτός λίστας EASA, θα υπάρχουν δειγματοληπτικά τεστ και αυτοπεριορισμός σε ξενοδοχείο επιλογής για μία ημέρα.

 

Σε περίπτωση θετικού τεστ, ο ασθενής θα τίθεται σε 14ήμερη καραντίνα.

Από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, θα υπάρξουν τεστ για όλους, ενώ μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος, θα τίθενται σε 1 ημέρα αυτοπεριορισμού.

Εφόσον το τεστ είναι θετικό, ο ασθενής θα τίθεται σε καραντίνα.

Τα πρωτόκολλα αλλάζουν από την 1η Ιουλίου, οπότε και ανοίγουν οι πτήσεις και προς άλλα αεροδρόμια.

«Ανοίγουμε τις πύλες μας στον κόσμο αλλά είναι φανερό ότι δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Με σχέδιο προχωρούμε ώστε να έχουμε υλοποιήσει την πρώτη μας προτεραιότητα που είναι η ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...