305
Oχι ακριβώς στρατιώτες: είναι οι Σύροι που χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους σαν εμπροσθοφυλακή στην εισβολή | EPA/ERDEM SAHIN

Θέλοντας και μη, οι τούρκοι πολίτες στηρίζουν τον πόλεμο…

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 17:47
Oχι ακριβώς στρατιώτες: είναι οι Σύροι που χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους σαν εμπροσθοφυλακή στην εισβολή
|EPA/ERDEM SAHIN

Θέλοντας και μη, οι τούρκοι πολίτες στηρίζουν τον πόλεμο…

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 17:47

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν την επίθεση του Ερντογάν στους Κούρδους της Συρίας επειδή για τον τουρκικό πληθυσμό όντως η κουρδοσυριακή οργάνωση πολιτοφυλακής, το ΥΡG, αποτελεί «βραχίονα» και «πτέρυγα» του ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) το οποίο είναι υπεύθυνο για δεκάδες φονικές επιθέσεις στην Τουρκία από το 2015.

Για τους Τούρκους η τουρκική επίθεση είναι «αυτοάμυνα». Αυτή η αντίληψη δημιουργήθηκε και επικράτησε στον τουρκικό λαό και διά της καταστολής πάσης διαφωνίας επί του θέματος – μία τακτική που έχει κάνει… διάσημη την κυβέρνηση Ερντογάν.

«Εκτός από το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα στην Τουρκία, γνωστό ως HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα), λίγοι αντιτάχθηκαν στην επίθεση ή εξέφρασαν συμπάθεια για τα θύματά της. «Ποιος θέλει να καταλήξει στη φυλακή;» γράφει το περιοδικό Economist. «Την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 121 άτομα συνελήφθησαν με κατηγορίες περί τρομοκρατίας επειδή εκφράστηκαν στα σόσιαλ μίντια κατά της εισβολής»…

Ο υπουργός Εσωτερικών του τουρκικού καθεστώτος, ο Σουλεϊμάν Σογλιού δήλωσε ότι «διαπράττουν προδοσία» όσοι Τούρκοι χαρακτηρίζουν πόλεμο και όχι «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» την εισβολή στο συριακό Κουρδιστάν. Για το θέμα –των χαρακτηρισμών- ήδη ερευνώνται τρεις βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης γράφει το βρετανικό περιοδικό.

Απόλυτη λογοκρισία

Οσον αφορά τις εφημερίδες, τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όλα τους έχουν παίξει τον ρόλο τους στο φούντωμα της κρατικής προπαγάνδας για τον πόλεμο εναντίον των Κούρδων.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους οι παραστρατιωτικοί αντικαθεστωτικοί Σύροι εκκαθαρίζουν μαζί με τους Τούρκους τις κουρδικές περιοχές | REUTERS/Aboud Hamam

Σύμφωνα με τις αναφορές διεθνών οργανώσεων, του ΟΗΕ και παρατηρητών, ο πόλεμος του Ερντογάν έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει 71 Σύρους (Κούρδους και μη) και έχει εκτοπίσει από τις εστίες τους περί τα 160.000 άτομα. Κανένα τουρκικό μέσο ενημέρωσης δεν ανέφερε τίποτα σχετικώς. Ούτε βεβαίως την άτιμη δολοφονία της κούρδισσας πολιτικού Χεβρίν Χαλάφ από τους παραστρατιωτικούς σύρους αντικαθεστωτικούς τους οποίους χρησιμοποιούν στην εισβολή τους οι Τούρκοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...