808
Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν σε προεκλογική ομιλία με τον σύζυγο της και το πανέμορφο Γκόλντεν Ριτρίβερ, τον Μπέιλι | Elizabeth Warren/Facebook

Θέλεις να γίνεις πρόεδρος των ΗΠΑ; Δείξε μου τον σκύλο σου

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2019, 12:20
Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν σε προεκλογική ομιλία με τον σύζυγο της και το πανέμορφο Γκόλντεν Ριτρίβερ, τον Μπέιλι
|Elizabeth Warren/Facebook

Θέλεις να γίνεις πρόεδρος των ΗΠΑ; Δείξε μου τον σκύλο σου

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2019, 12:20

«Έχετε δίκιο, ο Ομπάμα είχε σκύλο. Δεν θα με πείραζε να έχω κι εγώ έναν, ειλικρινά, αλλά δεν έχω χρόνο», δήλωσε προσφάτως ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Αποκάλυψε, επίσης, πως πολλοί τον έχουν συμβουλέψει να πάρει έναν σκύλο γιατί αυτό θα βελτίωνε τη συνολική εικόνα του στα μάτια των αμερικανών ψηφοφόρων. Αλλά εκείνος δεν το σκέφτηκε ποτέ σοβαρά γιατί «η σχέση που έχω με τους ανθρώπους μου δεν είναι τέτοιου είδους», όπως εξήγησε ο ίδιος. «Δεν ξέρω, δεν αισθάνομαι καλά. Μου φαίνεται κάπως επιτηδευμένο», πρόσθεσε ο μοναδικός αμερικανός πρόεδρος εδώ κι περισσότερα από εκατό χρόνια που δεν έχει σκύλο και ο πρώτος στην ιστορία του Λευκού Οίκου που δεν έχει κανένα οικόσιτο ζώο.

Παρότι κατά την ομιλία του εξήρε τις ικανότητες των Γερμανικών Ποιμενικών στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τους σκύλους. Σε αντίθεση με πολλούς Δημοκρατικούς, εν δυνάμει αντιπάλους του στις προεδρικές εκλογές του 2020, οι οποίοι επιδιώκουν να τονίσουν πόσο πολύ αγαπούν τα σκυλιά τους, ούτως ώστε να αποστασιοποιηθούν ακόμη περισσότερο από τον πρόεδρο.

O Μπαράκ Ομπάμα με τον χαριτωμένο Μπο στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (Pete Souza/White House)

Πιθανώς γιατί γνωρίζουν, αναφέρει το Quartz, πως περισσότερα από έξι στα δέκα αμερικανικά νοικοκυριά έχουν σκύλο, γεγονός που εξηγεί γιατί τον περασμένο Νοέμβριο, ανήμερα, μάλιστα, της Ημέρας των Ευχαριστιών, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί κάθισαν μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να δουν ζωντανά το National Dog Show που πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια. Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2018, την τελετή απονομής των Οσκαρ παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους μόλις 6,5 εκατομμύρια παραπάνω τηλεθεατές.

Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, οπότε, πως η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης και υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Γουόρεν ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία τον περασμένο μήνα, έχοντας στο πλευρό της τους «δύο άνδρες» της ζωής της, τον σύζυγό της Μπρους και τον σκύλο της Μπέιλι, ένα πανέμορφο Γκόλντεν Ριτρίβερ. «Του δώσαμε το όνομα του Τζορτζ Μπέιλι, του πρωταγωνιστή της ταινίας “Μια Υπέροχη Ζωή” ο οποίος ήταν αξιοπρεπής, αποφασισμένος και έβλεπε το καλό στους ανθρώπους», αποκάλυψε η 69ρονη πολιτικός.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Πιτ Μπατιγκέιγκ, o 37χρονος δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα που φιλοδοξεί να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο, γνώρισε στους Αμερικανούς μέσω του Twitter τον Μπάντι, τον δεύτερο σκύλο που υιοθέτησε από ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Και το καλοκαίρι του 2017 η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Κίρστεν Τζίλιμπραντ ενημέρωσε τους υποστηρικτές της πως το νέο μέλος της οικογένειάς της είναι ο Μαπλ, ένα γλυκύτατο κουτάβι ράτσας Λαμπραντούντλ.

O Πιτ Μπατιγκέιγκ μιλάει σε κόσμο και στα πόδια του ξαπλώνει ο Τρούμαν, το πρώτο σκυλί που είχε υιοθετήσει από καταφύγιο αδέσποτων ζώων (Pete Buttigieg/Facebook)

Ο Τζο Μπάιντεν, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατά την οκταετή θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή του να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα. Προηγείται, όμως, στις δημοσκοπήσεις και σίγουρα έχει τον ιδανικό σκύλο για αυτή τη δύσκολη δουλειά, τον «Μέιτζορ» έναν Γερμανικό Ποιμενικό που υιοθέτησε τον περασμένο Νοέμβριο, αναζητώντας έναν φίλο για έναν άλλο, μεγαλύτερο σε ηλικία σκύλο, επίσης Γερμανικό Ποιμενικό ονόματι «Τσαμπ».

Τζο Μπάιντεν και Μέιτζορ

Την πρόθεσή του να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών δεν έχει ακόμα εκφράσει ούτε ο 46χρονος Μπέτο Ο’ Ρουρκ. Έχει, όμως, και αυτός δύο σκυλιά, την Άρτεμη και την Ρόουζ, και ένα γάτο, τον Σίλβερ, πέρα από τρία μικρά παιδιά.

Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Κίρστεν Τζίλιμπραντ τρέχει παρέα με τον Μαπλ (Kirsten Gillibrand/Facebook)

Και όσοι από τους Δημοκρατικούς δεν έχουν σκυλιά σκαρφίζονται διάφορους τρόπους για να καλύψουν την απουσία τους. Η γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Καμάλα Χάρις, για παράδειγμα, δηλώνει φανατική των σκύλων και στηρίζει όλους τους νόμους με στόχο την προστασία των ζώων ενώ ο γερουσιαστής του Νιου Τζέρσι Κόρι Μπούκερ, υποσχέθηκε σε ένα 11χρονο αγόρι πως στην περίπτωση που εκλεγεί τελικά, θα υιοθετήσει ένα κουτάβι και θα το πάρει μαζί του στον Λευκό Οίκο.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως ο πρώτος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ που χρησιμοποίησε τον σκύλο του για πολιτικούς/επικοινωνιακούς σκοπούς ήταν ένας Ρεπουμπλικανός. Ενόψει των εκλογών του 1928 ο Χέρμπερτ Χούβερ έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται να κρατά στα χέρια του τον «Βασιλιά Τουταγχαμών», έναν Γερμανικό Ποιμενικό με μελαγχολικό βλέμμα.

Ο Χέρμπερτ Χούβερ αγκαλιά με τον «Βασιλιά Τουταγχαμών»

Στόχος του μετέπειτα 31ου προέδρου των ΗΠΑ ήταν να δείξει στους αμερικανούς ψηφοφόρους ότι δεν ήταν τόσο άτεγκτος και σοβαρός όσο έδειχνε. Πάντως ο πιο ειλικρινής από όλους ήταν μάλλον ο Δημοκρατικός Χάρι Τρούμαν, ο 33ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος είχε δηλώσει: «Αν θέλεις φίλο στην Ουάσινγκτον, πάρε σκύλο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...