197
Ρεβεγιόν χωρίς προφυλάξεις στο Ντουμπάι, το βράδυ της παραμονής του 2021 | EPA/ALI HAIDER

Τέρμα τα πάρτι στο Ντουμπάι – μαζί με τις σαμπάνιες ήρθε και ο κορονοϊός

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 14:10
Ρεβεγιόν χωρίς προφυλάξεις στο Ντουμπάι, το βράδυ της παραμονής του 2021
|EPA/ALI HAIDER

Τέρμα τα πάρτι στο Ντουμπάι – μαζί με τις σαμπάνιες ήρθε και ο κορονοϊός

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 14:10

Απαγορεύθηκε η διασκέδαση στο Ντουμπάι, ανακοίνωσαν οι αρχές, μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Και πώς να μην ανέβουν δηλαδή, όταν στην πόλη έσπευδαν διάφοροι γνωστοί και μη, ανάμεσά τους και Ελληνες, και γλεντούσαν σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότερα από 20 κέντρα διασκέδασης υποχρεώθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους μετά από ελέγχους στους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό, καθώς και περισσότερες από 200 παραβάσεις.

Οι υπεύθυνοι των τουριστικών αρχών της χώρας ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη σταματούν όλες οι εκδηλώσεις και κάθε είδους διασκέδαση στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια. Ετσι απαγορεύονται οι DJ, τα πάρτι και η ζωντανή μουσική.

Παράλληλα, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις που δεν είναι επείγουσες, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Οπως γράφουν οι Financial Times, το Ντουμπάι υποδέχθηκε ορδές τουριστών την περίοδο των εορτών, που ήθελαν να διασκεδάσουν χωρίς περιορισμούς, κάτι που έφερε έσοδα στην τοπική οικονομία, και μαζί και… κρούσματα.

Οι μολύνσεις τριπλασιάστηκαν και την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 3.506, που αποτελούν ρεκόρ για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 27.546, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου ήταν 3.000.

Τον Δεκέμβριο, τα ξενοδοχεία είχαν 71% πληρότητα, τη μεγαλύτερη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...