346
Η 17χρονη Νόα Ποτχόβεν | Facebook

Τελικά η 17χρονη Ολλανδή αυτοκτόνησε επειδή της αρνήθηκαν την ευθανασία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 19:55
Η 17χρονη Νόα Ποτχόβεν
|Facebook

Τελικά η 17χρονη Ολλανδή αυτοκτόνησε επειδή της αρνήθηκαν την ευθανασία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 19:55

Τελικά, η Νόα Ποτχόβεν που πέθανε την Κυριακή στο σπίτι της στη Χάγη, δεν υποβλήθηκε σε ευθανασία, αλλά ουσιαστικά αυτοκτόνησε αρνούμενη να δεχτεί τροφή και νερό.

Ένα λάθος στη μετάφραση της είδησης από τα ολλανδικά στα αγγλικά οδήγησε πολλά διεθνή ΜΜΕ, ανάμεσα τους και το Protagon, να κάνουν λόγο για μια 17χρονη που υπεβλήθη σε – νόμιμη – ευθανασία, επειδή είχε πέσει θύμα βιασμού και δεν μπορούσε να ξεπεράσει το βαρύτατο ψυχολογικό τραύμα.

Αναρίθμητα ΜΜΕ, όπως η Washington Post ή η ιταλική Corriere αλλά κυρίως τα μεγάλα βρετανικά ταμπλόιντ όπως η Daily Mail, έβγαλαν αμέσως το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ευθανασία.

Την κατάσταση ξεκαθάρισε πριν μερικές ώρες η δημοσιογράφος Ναόμι Ο’ Λίρι, δημοσιεύοντας μια σειρά από tweets και διευκρινίζοντας ότι το λάθος έγινε στη μετάφραση των ολλανδικών άρθρων στα αγγλικά.

Η πραγματικότητα ειναι πως η 17χρονη αιτήθηκε του δικαιώματος της ευθανασίας και όταν αυτό δεν της παραχωρήθηκε, τότε κατέφυγε στην, τρόπον τινά, αυτοκτονία δια της άρνησης τροφής.

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Winning or Learning» (Νικώντας ή Μαθαίνοντας), η Νόα είχε περιγράψει πώς είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση σε παιδική ηλικία, εξηγώντας ότι από ντροπή και φόβο, είχε αποκρύψει το γεγονός για πολύ καιρό.

Χωρίς να το γνωρίζει κανείς, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συζητήσει με την Life End Clinic στην Χάγη τις πιθανότητες ευθανασίας, όμως τόσο οι γιατροί όσο και οι γονείς της ήταν αντίθετοι.

Τότε, αποφάσισε να στραφεί στη μέθοδο της «αφαγίας».

Από τα τέλη Μαΐου αποφάσισε να μην καταναλώσει στερεά τροφή και υγρά και τελικά πέθανε την περασμένη Κυριακή, με τα ολλανδικά ΜΜΕ να αναρωτιούνται εδώ και μερικά 24ωρα το κατά πόσο η περίπτωσή της θεωρείται αυτοκτονία ή παθητική ευθανασία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπεβλήθη σε ενεργητική ευθανασία, γεγονός που θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για εκατοντάδες ώρες συζητήσεων…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...