304
| SOOC

Τασούλας: Τέλος η αριστερή στροφή στη Βασ. Σοφίας για τα αυτοκίνητα των πολιτικών

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 16:22
|SOOC

Τασούλας: Τέλος η αριστερή στροφή στη Βασ. Σοφίας για τα αυτοκίνητα των πολιτικών

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 16:22

Επρεπε να σκοτωθεί ένας νέος άνθρωπος για να σταματήσουν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των πολιτικών να στρίβουν –παρουσία τροχονόμου ή και χωρίς αυτήν– κάθετα στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθουν στη Βουλή.

Στη σκιά του τραγικού αυτού γεγονότος της περασμένης Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε ότι πλέον απαγορεύεται αυτή η επικίνδυνη συνήθεια των οδηγών των υπηρεσιακών οχημάτων.

Συνομιλώντας μάλιστα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Τασούλας είπε ότι πλέον απαγορεύεται σε όλους να στρίβουν αριστερά, είτε είναι ο Πρωθυπουργός είτε βουλευτής, είτε κάποιος υπάλληλος.

Ως γνωστόν, όποιο υπηρεσιακό όχημα κατέβαινε τη Βασ. Σοφίας με κατεύθυνση το Σύνταγμα, μπορούσε να στρίβει αριστερά διασχίζοντας το αντίθετο ρεύμα, ώστε να μην κάνει κύκλο. Προτιμούσε δηλαδή η Τροχαία να κόβει την κίνηση, αντί να δώσει μια σαφή, απλή εντολή στους οδηγούς και στους πολιτικούς να κάνουν τον κύκλο, είτε της πλατείας Συντάγματος είτε στρίβοντας στην Πανεπιστημίου και μέσω της οδού Ζαλοκώστα και της Ακαδημίας να βρεθούν νομίμως στην είσοδο της Βουλής.

Τώρα, όπως έγινε γνωστό, η Τροχαία Αττικής έκανε θετική την εισήγηση για να δημιουργηθεί στο σημείο του μοιραίου τροχαίου νησίδα και αριστερόστροφο φανάρι. Το τι προβλήματα θα δημιουργήσει αυτό στην κίνηση μιας ήδη επιβαρυμένης από τις ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου περιοχής είναι άγνωστο.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το kathimerini.gr, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ήδη έστειλε το σχετικό έγγραφο προς στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε να προχωρήσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με παράλληλη τοποθέτηση αριστερόστροφου φαναριού έξω από τη Βουλή.

Στο έγγραφο περιλαμβάνεται πρόταση για προσθήκη αριστερόστροφων σηματοδοτών στη Β. Σοφίας, με παράλληλη διαμόρφωση τμήματος της αριστερής λωρίδας προκειμένου –όπως χαρακτηριστικά λέγεται– να διευκολύνονται τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν αριστερά, προς τον χώρο στάθμευσης του Κοινοβουλίου, με δημιουργία νησίδας. «Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει θετική εισήγηση και γι’ αυτό από σήμερα σταμάτησε να επιτρέπεται η είσοδος από το αντίθετο ρεύμα της Β. Σοφίας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...