502
| Shutterstock

Συνελήφθη ο «Greco», ο «Σαλονικιός» μεγαλέμπορας ναρκωτικών της Ρώμης

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2022, 14:22
|Shutterstock

Συνελήφθη ο «Greco», ο «Σαλονικιός» μεγαλέμπορας ναρκωτικών της Ρώμης

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2022, 14:22

Από τους θαμώνες των σεξ κλαμπ μέχρι τα μέλη της της υψηλής κοινωνίας της πρωτεύουσας της Ιταλίας που συνηθίζουν να διοργανώνουν όργια στις πολυτελείς κατοικίες τους, «η μισή Ρώμη», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της La Repubblica, ανήκε στην πελατεία του «Greco» – του Ελληνα – ενός άνδρα ηλικίας 50 χρονών με καταγωγή από Θεσσαλονίκη αλλά μόνιμου κάτοικου της Αιώνιας Πόλης εδώ και πολύ καιρό, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λεονάρντο ντα Βίντσι (Φιουμιτσίνο) της Ρώμης για εμπορία GHB, του αποκαλούμενου «ναρκωτικού του βιασμού».

Το γάμμα-υδροξυβουτυρικό οξύ είναι μια άοσμη και άγευστη ουσία. Στην ιατρική χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της καταληψίας, της ναρκοληψίας και του αλκοολισμού ενώ στη Βόρεια Ευρώπη χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για σεξουαλικούς σκοπούς, καθώς το GHB περιορίζει τις κοινωνικές αναστολές και αυξάνει την λίμπιντο.

Τα φορτία που προορίζονταν για τον «Greco» έφταναν στη Ρώμη από την Ολλανδία, ενώ στην συνέχεια ο «Σαλονικιός» έμπορος ναρκωτικών κατέκλυζε την εγχώρια αγορά με χιλιάδες δόσεις. Στελέχη της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών της ιταλικής πρωτεύουσας παρακολουθούσαν κάθε του κίνηση εδώ και μήνες, από τότε που ανακάλυψαν 2.309 δόσεις GHB κρυμμένες σε ένα ντουλάπι στο ιδιωτικό ιατρείο του Λουντοβίκο Κρίσπι, ενός 55χρονου νευρολόγου που εργαζόταν στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο της Ρώμης, έως ότου συνελήφθη και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό τον περασμένο Απρίλιο.

Πριν από λίγες εβδομάδες, τα στελέχη της αστυνομίας του αεροδρομίου Λεονάρντο ντα Βίντσι εντόπισαν ακόμη ένα δέμα από την Ολλανδία με προορισμό τη Ρώμη και συγκεκριμένα ένα καπνοπωλείο, το οποίο λειτουργεί και ως σημείο αποστολής και παραλαβής προϊόντων που αγοράζονται μέσω του Διαδικτύου.

Μια ομάδα αστυνομικών μετέβη στο εν λόγω κατάστημα για να ελέγξουν το περιεχόμενο του δέματος από την Ολλανδία ενώ συνάδελφοί τους εισήλθαν, από το μπαλκόνι, στο διαμέρισμα του «Greco» και, αφότου τον ακινητοποιήσαν και του πέρασαν χειροπέδες, ερευνώντας εξονυχιστικά το σπίτι του, εντόπισαν σημαντική ποσότητα GHB καθαρότητας 90%. Από το δέμα που στάλθηκε στο καπνοπωλείο κατασχέθηκαν τρία μπουκάλια που περιείχαν συνολικά 3,3 λίτρα GHB. Επρόκειτο για ακόμη ένα φορτίο που παρέλαβε ο 50χρονος «Ελληνας» για να καλύψει τις ανάγκες της σταθερής και εκλεκτής πελατείας του.

Στο διαμέρισμα του κατασχέθηκε άλλο ένα λίτρο GHB, το οποίο είχε, μάλιστα, προλάβει να χωρίσει σε δόσεις των 100 ml. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης δοκιμαστικοί σωλήνες, για τη νόθευση της ναρκωτικής ουσίας, και δεκάδες φιαλίδια των 5cl με αεροστεγές καπάκι, «μικρά δοχεία κατάλληλα για τη μεταφορά του ναρκωτικού του βιασμού στα κλαμπ αναφοράς και στα στέκια της γκέι κοινότητας» της Ρώμης, συνοψίζει η La Repubblica. Τα αποκαλούμενα «sex chem parties» (ομαδικό γκέι, κυρίως, σεξ με χρήση ναρκωτικών ουσιών) διαρκούν έως και 48 ώρες ενώ κατά τη διάρκειά τους οι συμμετέχοντες, πέρα από GHB, καταναλώνουν και άλλες συνθετικές ναρκωτικές ουσίες.

Στο διαμέρισμα του «Greco» βρέθηκαν επίσης 100 φακελάκια των 3 γραμμαρίων που περιείχαν μεφεδρόνη και άλλες καθινόνες (επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας διέγερση): κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, κεταμίνη και mdma. O 50χρονος «Ελληνας» έμπορος ναρκωτικών με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη παραπέμφθηκε σε δίκη, ωστόσο, η πολλοστή κατάσχεση μεγάλης ποσότητας GHB, αποδεικνύει πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση του λεγόμενου «ναρκωτικού του βιασμού» στην Αιώνια Πόλη, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της La Repubblica.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News