271
Το ζεύγος Ομπάμα σε τελετή στον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο του 2015 | REUTERS/Mike Theiler/File Photo

Μα, 65 εκατ. δολάρια για τα απομνημονεύματα των Ομπάμα;

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2017, 07:36
Το ζεύγος Ομπάμα σε τελετή στον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο του 2015
|REUTERS/Mike Theiler/File Photo

Μα, 65 εκατ. δολάρια για τα απομνημονεύματα των Ομπάμα;

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2017, 07:36

Είναι ένα νούμερο που σοκάρει. Ενα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ιστορία των βιβλίων – αν όχι το μεγαλύτερο. Και το έκλεισε το ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα για την έκδοση δύο χωριστών βιβλίων με τα απομνημονεύματα του τέως προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.

Το ακριβές ύψος του συμβολαίου δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αναλυτές προεξοφλούν ότι θα κινείται πάνω από τα 65 εκατ. δολάρια!

«Νικητής» της μικρής μάχης για την εξασφάλιση των παγκόσμιων δικαιωμάτων είναι ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House, ενώ ενδιαφέρον είχαν δείξει ακόμη ο HarperCollins και ο Simon Schuster. Και οι τρεις είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο με πληθώρα best-seller και στη λογοτεχνία και σε μη μυθοπλαστικά έργα.

Ο Penguin είχε εκδώσει και τα τρία προηγούμενα βιβλία του Ομπάμα, μεταξύ των οποίων και την αυτοβιογραφία που είχε γράφει προτού καν θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, το «Audacity of Hope».

Το ποσό που συγκέντρωσε ο πλειστηριασμός για τα απομνημονεύματα των Ομπάμα ξεπερνά κατά πολύ τα ποσά που διατέθηκαν για προηγούμενους προέδρους, σημειώνουν οι Financial Times. Χαρακτηριστικά, ο οίκος Knopf, που ανήκει στον Penguin, είχε διαθέσει 15 εκατ. δολάρια το 2004 για τα απομνημονεύματα του Μπιλ Κλίντον, ενώ άλλος οίκος είχε διαθέσει γύρω στα 10 εκατ. δολάρια για το βιβλίο του Τζορτζ Μπους του νεότερου. Βέβαια εδώ μιλάμε για δύο βιβλία αλλά και για δύο συγγραφείς εξίσου αστραφτερούς, τον 44ο πρόεδρο και τη σύζυγό του.

Η προοπτική έκδοσης απομνημονευμάτων των Ομπάμα ήδη είχε προσελκύσει τον ενδιαφέρον μεγάλων οίκων που πρόσφεραν σημαντικά ποσά, αλλά το γεγονός ότι κλείστηκε μια κοινή συμφωνία για δύο βιβλία ήταν αυτό που εκτόξευσε τις προσφορές, προσθέτουν οι Financial Times.

Δεν είναι για την ώρα γνωστό πότε θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...