166
Ανδρες των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκονται σε κάθε πολυσύχναστη περιοχή | REUTERS/Osman Orsal

Συνέλαβαν 49 άτομα ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2017, 18:22
Ανδρες των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκονται σε κάθε πολυσύχναστη περιοχή
|REUTERS/Osman Orsal

Συνέλαβαν 49 άτομα ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2017, 18:22

Στη σύλληψη 49 ατόμων που φέρονται να είναι μέλη τoυ Ισλαμικού Κράτους προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές. Οπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, για ορισμένους από αυτούς υπήρχαν και υποψίες ότι ετοίμαζαν επίθεση κατά την τουρκική εθνική επέτειο της Κυριακής (29 Οκτωβρίου).

Συνολικά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 55 φερόμενων ως μελών του Ισλαμικό Κράτους ξένης υπηκοότητας. Ωστόσο δεν αναφέρεται πουθενά τα στοιχεία για την εθνικότητά τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Τουρκία έχει πληγεί από δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις που αποδίδονται από τις αρχές στο Ισλαμικό Κράτος. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, το Ισμαμικό Κράτος έχει σπεύσει να αναλάβει την ευθύνη. Η πιο πρόσφατη, που προκάλεσε τον θάνατο 39 ανθρώπων, σημειώθηκε σε ένα πολυσύχναστο μπαρ της Κωνσταντινούπολης τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Από τότε οι αρχές προχωρούν τακτικά σε συλλήψεις φερόμενων ως «τρομοκρατών», ενώ τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια με άνδρες της αστυνομίας να βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη σε πολλά σημεία και ιδιαίτερα στις τουριστικές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης και της Αγκυρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...