212
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρυσοχοΐδης: Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 13:23
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρυσοχοΐδης: Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 13:23

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές σε «θεωρίες συνωμοσίας» για τον κορονοϊό, οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε μικρά sites και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι επί της ουσίας «παραμύθι» και, εκτός των άλλων, παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνωμοσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο Διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...