284
Εμφανώς χαρούμενος πάνω στο άλογο ο βορειοκορεάτης ηγέτης | KCNA via REUTERS

Στο άλογο ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Διάστημα ο πύραυλος;

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 12:03
Εμφανώς χαρούμενος πάνω στο άλογο ο βορειοκορεάτης ηγέτης
|KCNA via REUTERS

Στο άλογο ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Διάστημα ο πύραυλος;

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 12:03

Πάνω σε ένα άλογο να καλπάζει στα αγαπημένα του βουνά, εμφανίστηκε ο βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ-Ουν σε φωτογραφίες που μοίρασε στον Τύπο, γεγονός που προμηνύει κάποια «μεγαλειώδη επιχείρηση», είπαν οι ακόλουθοί του.

Στις φωτογραφίες, που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA, ο Κιμ εμφανίζεται να ιππεύει μόνος ένα μεγάλο, λευκό άλογο μέσα σε χιονισμένα λιβάδια και δάση στο όρος Παέκτου, την πνευματική γενέτειρα της δυναστείας των Κιμ.

Καλπάζει στα βουνά με τ’ άλογο ο Κιμ Γιονγκ Ουν

«Η πορεία του με άλογο στο όρος Παέκτου είναι ένα σημαντικό γεγονός βαρύνουσας σημασίας για την ιστορία της κορεατικής επανάστασης», τόνισε το KCNA.

«Αφού έγιναν μάρτυρες των μεγάλων στιγμών περισυλλογής του πάνω στο όρος Παέκτου, όλοι οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν είναι πεπεισμένοι (…) ότι θα πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδης επιχείρηση η οποία θα προκαλέσει ξανά θαυμασμό στον κόσμο και θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στην κορεατική επανάσταση», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι ενδέχεται να περιλαμβάνει η επιχείρηση, όμως ο Κιμ έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν το ιερό αυτό βουνό προτού προχωρήσει σε μεγάλα εγχειρήματα.

Στο τέλος του 2017 επισκέφθηκε το όρος Παέκτου λίγες ημέρες αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον μεγαλύτερο διηπειρωτικό, βαλλιστικό της πύραυλο και μερικές εβδομάδες προτού εκφωνήσει σημαντική ομιλία για το νέο έτος, στην οποία έκανε άνοιγμα προς τη Νότια Κορέα.

Ολος χαμόγελα ο Κιμ καβάλα στ’ άλογο

Πέρυσι ο Κιμ επισκέφθηκε με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν το όρος στη διάρκεια της ιστορικής τους συνάντησης.

Αρκετοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε το θέμα από το KCNA αφήνει να εννοηθεί ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται σύντομα να προχωρήσει σε εκτόξευση πυραύλου στο Διάστημα.