180
Φωτογραφία από την περυσινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ | INTIMEnews

Στις 12-13 Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την οικονομία

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2020, 13:45
Φωτογραφία από την περυσινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ
|INTIMEnews

Στις 12-13 Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την οικονομία

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2020, 13:45

Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης μπορεί να έπεσε «θύμα» του νέου κορονοϊού με την απόφαση ματαίωσης της φετινής διοργάνωσης,  οι καθιερωμένες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού ωστόσο για το οικονομικό προγραμμα της κυβέρνησης και τα μέτρα που θα το συνοδεύουν, θα γίνουν όπως κάθε φθινόπωρο. Στις 12-12 Σεπτεμβρίου, από το βήμα του «Thessaloniki HELEXPO Forum».

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο briefing της Πέμπτης, τονίζοντας ότι στον προγραμματισμό της κυβέρνησης εντάσσονται διευρύνσεις και επεκτάσεις ήδη υφιστάμενων μέτρων, καθώς και πρόσθετα μέτρα για την στήριξη των δοκιμαζόμενων από τον κορονοϊό κλάδων.

Η κυβέρνηση, υπενθύμισε ο κ. Πέτσας,  έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ πλαίσιο μέτρων συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων και των ανέργων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση.

Παράλληλα, πρόσθεσε, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει μια τεράστια οικονομική «δύναμη πυρός» ύψους 72 δισ. ευρώ από την ΕΕ, πόροι που οπως για μία ακόμη φορά υπογράμμισε, δεν θα σπαταληθούν, αλλά θα επενδυθούν για την συνολική αναμορφωση της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, η κυβέρνηση προετοιμάζει το ολοκληρωμένο σχέδιό της ώστε να το καταθέσει μέχρι 15 Οκτωβρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...