149
Ο -υπό αποχώρηση- επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ | Alexandros Michailidis / SOOC

Στην Ελλάδα -για τελευταία φορά- στις 25 Σεπτεμβρίου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 13:23
Ο -υπό αποχώρηση- επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ
|Alexandros Michailidis / SOOC

Στην Ελλάδα -για τελευταία φορά- στις 25 Σεπτεμβρίου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 13:23

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 25 Σεπτεμβρίου, μία ήμερα μετά τις εκλογές στη Γερμανία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει περισσότερο έναν αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, καθώς ο υπουργός αποχωρεί από τη θέση του σε μερικές εβδομάδες, καθώς θα πάψει να είναι και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Ωστόσο, η επίσκεψη, πέρα από την εθιμοτυπία, θα έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς θα συνδυαστεί και με μια ατζέντα που θα αφορά στην τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, τα προαπαιτούμενα που μένει να εκπληρωθούν και τις υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν.

Ο Ντάισελμπλουμ ανέλαβε την προεδρία του Eurogroup τον Ιανουάριο του 2013, διαδεχόμενος τον επί πολλά έτη επικεφαλής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μεταπήδησε στην προεδρία της Κομισόν.

Εν τω μεταξύ τα σενάρια για τον διάδοχο του ολλανδού υπουργού έχουν αρχίζει να πυκνώνουν. Ενα από τα ονόματα που είναι πιθανά είναι αυτό του γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρυνό Λεμέρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...