234
Στιγμιότυπο από την άφιξη προσφύγων και μεταναστών το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου | INTIMEnews / INTIMEsports

Στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο πλοίο με πρόσφυγες από τη Λέσβο

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 09:13
Στιγμιότυπο από την άφιξη προσφύγων και μεταναστών το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου
|INTIMEnews / INTIMEsports

Στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο πλοίο με πρόσφυγες από τη Λέσβο

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 09:13

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε, γύρω στις 8 το πρωί της Τρίτης, το «Aqua Blue», το δεύτερο πλοίο από τη Λέσβο που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο υποδοχής της Μόριας.

Πρόκειται για πάνω από 720 άτομα, από τα συνολικά πάνω από 1.400, που θα φιλοξενηθούν σε δομές της Βόρειας Ελλάδας. Οι 379 από όσους έφτασαν σήμερα αναμένεται να μετακινηθούν στη Νέα Καβάλα και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές.

Το απόγευμα της Δευτέρας κατέπλευσε το πρώτο πλοίο με περίπου 640 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με 21 λεωφορεία στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, όπου έχουν στηθεί 200 σκηνές για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Η μεταφορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Περίπου 1.000 από τους μετακινούμενους, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα εγκατασταθούν στη δομή της Νέας Καβάλας και οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Βόρειας Ελλάδας.

Η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα», αναφέρει το υπουργείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News