164
Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον | Reuters

Στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα η επίτροπος Γιόχανσον

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2021, 11:17
Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον
|Reuters

Στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα η επίτροπος Γιόχανσον

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2021, 11:17

Επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα 29 Μαρτίου η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ιλβα Γιόχανσον.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η κυρία Γιόχανσον, κατά την παραμονή της στο νησί της Λέσβου, θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, και τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο. Επί τάπητος το πρόβλημα της μεταναστευτικής ροής και οι υποδομές υποδοχής στο νησί.

Την Τετάρτη αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη άλλοι 147 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες με  προορισμό το Αννόβερο, με τον συνολικό αριθμό των προσφύγων που έχουν μετακινηθεί στη Γερμανία να ανέρχεται πλέον στους 573.

Η χθεσινή ήταν η πέμπτη μετακίνηση προσφύγων από τη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης, το οποίο υλοποιείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αναχωρήσεις αυτές ολοκληρώνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για τη μετεγκατάσταση στη Γερμανία 1.553 αναγνωρισμένων προσφύγων.

Η επόμενη αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 24 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...