478
H Τζένιφερ Λόρενς στην πρεμιέρα του «Red Sparrow» | EPA/TOLGA AKMEN

Στη φυλακή ο άνθρωπος που «βίασε» την Τζένιφερ Λόρενς

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 10:07
H Τζένιφερ Λόρενς στην πρεμιέρα του «Red Sparrow»
|EPA/TOLGA AKMEN

Στη φυλακή ο άνθρωπος που «βίασε» την Τζένιφερ Λόρενς

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 10:07

H Τζένιφερ Λόρενς το είχε περιγράψει σαν «ομαδικό βιασμό» της: Αμέτρητες προσωπικές και γυμνές φωτογραφίες της είχαν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο από χάκερ και «αισθανόμουν σαν να με χτυπούσε μία συμμορία πλανητική, δεν υπήρχε ούτε ένα άτομο στον κόσμο που να μην μπορεί να δει αυτές τις προσωπικές μου φωτογραφίες».

Η 28χρονη σήμερα Λόρενς, οσκαρική ηθοποιός και ήδη μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς της, είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του 26χρονου δράστη. Ζητούσε να θεωρηθεί η προ τετραετίας παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων –όπως και άλλων ηθοποιών μεταξύ των οποίων η Κίρστεν Ντανστ και η Κέιτ Απτον– σεξουαλικό έγκλημα και να επιβληθεί ανώτερη ποινή.

Ωστόσο, ο χάκερ Τζορτζ Γκαροφάνο, 26 ετών, ο οποίος το 2014 παραβίασε τους λογαριασμούς Apple iCloud 240 ατόμων, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση οκτώ μηνών. Ο Γκαροφάνο ήταν ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που κατηγορήθηκαν για τη διαρροή των εικόνων που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο.

Ομοσπονδιακός δικαστής σε περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Κονέκτικατ αποφάσισε τη φυλάκιση του 26χρονου ο οποίος είχε παραδεχθεί την ενοχή του τον Απρίλιο. Ο Γκαροφάνο ζήτησε επιείκεια και αιτήθηκε να μην μείνει περισσότερο από πέντε μήνες στη φυλακή και να περάσει άλλους πέντε μήνες σε κατ οίκον περιορισμό. Ο Γκαροφάνο δήλωσε ότι έχει ήδη υποστεί σοβαρές συνέπειες και έχει μετανιώσει για την πράξη του καθώς ξεκίνησε το χακάρισμα όταν ήταν στο κολέγιο. «Τώρα στέκεται ενώπιον του δικαστηρίου έχοντας ωριμάσει, δέχεται την ευθύνη για τις ενέργειές του και δεν είχε πρόβλημα με το νόμο από τότε», έγραψε ο δικηγόρος του. «Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι θα εμφανίσει ξανά αυτή ή οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συμπεριφορά στο μέλλον».

«Εισέβαλε στην ιδιωτική τους ζωή και έκλεψε τα προσωπικά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών. Δεν το έκανε μόνο μία φορά, αλλά 240 φορές κατά τη διάρκεια των 18 μηνών. Επίσης δεν κρατούσε για τον εαυτό του τις φωτογραφίες που έκλεψε, αλλά τις διένειμε και σε άλλα άτομα. Μπορεί επίσης να τις έχει πουλήσει σε άλλους», είπε ο δικαστής.

Οι άλλοι τρεις χάκερ έχουν ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση από οκτώ έως 19 μήνες.

H Λόρενς στο «American Hustle» (2013)
Στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Passengers» (2016)
Στο «Mother» (2017)
Στο «Red Sparrow» (2018)
Σε μια τολμηρή σκηνή της στο «Red Sparrow»

Σε αντίθεση με τα χολιγουντιανά ήθη, η Λόρενς έχει καταφέρει να κρατήσει όσο μπορεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την ιδιωτική της ζωή, ενώ παράλληλα αποφεύγει τους ρόλους που απαιτούν την υπερέκθεση του σώματός της· η εξαίρεση του εφετινού «Red Sparrow» την είχε προβληματίσει («πριν από χρόνια είπα πως δεν θα δείτε ποτέ τα στήθη μου, αλλά βιάστηκα να μιλήσω»).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...