243
| SOOC

Στέλιος Πέτσας: «Πολύ πιθανή» η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 10:13

Στέλιος Πέτσας: «Πολύ πιθανή» η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 10:13

Ως «πολύ πιθανό» περιέγραψε το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη του μήνα στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας , ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες διευκρινίζοντας πάντως πως αυτή την στιγμή δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία για το ραντεβού με του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ως γνωστόν, κατά την συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ως προς την συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Αγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι κατοχικές Αρχές θα ανοίξουν Αμμόχωστο ενώ συνεχίζονται οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις ανοιχτά της Μεγαλονήσου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία, προσθέτοντας πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι πάντοτε είναι καλή συγκυρία για συζήτηση με την Τουρκία, καθώς ο διάλογος πάντα βοηθά.

Απέρριψε δε την κριτική ότι ο Ερντογάν απολαμβάνει άτυπη ελευθερία κινήσεων διότι δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα δίαυλοι επικοινωνίας από την νέα ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη «τεσταρίσματος»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...