398
Ο Τζόνι Φλιν ως Ντέιβιντ Μπάουι του 1971 | IMDB

«Stardust»: Ο Ντέιβιντ πριν γίνει… Μπάουι

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2020, 17:24
Ο Τζόνι Φλιν ως Ντέιβιντ Μπάουι του 1971
|IMDB

«Stardust»: Ο Ντέιβιντ πριν γίνει… Μπάουι

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2020, 17:24

Πέντε περίπου χρόνια μετά τον θάνατο του Ντέιβιντ Μπάουι, τον Ιανουάριο του 2016, και με την τεράστια επιτυχία του «Bohemian Rhapsody» να έχει ενδεχομένως παίξει κι αυτή το ρόλο της, μια βιογραφική ταινία για τον εμβληματικό μουσικό και τραγουδιστή είναι πλέον γεγονός.

Το «Stardust», όπως ονομάζεται το φιλμ που θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου σε επιλεγμένες αίθουσες των ΗΠΑ αλλά και σε κάποια συνδρομητικά δίκτυα, ακολουθεί τον τότε 24χρονο Ντέιβιντ κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στην Αμερική, το 1971, ένα ταξίδι που τον ενέπνευσε να δημιουργήσει το θρυλικό alter ego του, Ziggy Stardust, που αποκάλυψε στον επόμενο δίσκο του, «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars».

Τον Μπάουι θα υποδυθεί o βρετανός μουσικός και ηθοποιός Τζόνι Φλιν.

O Φλιν ως Μπάουι και ο Μπάουι ως… «Ziggy Stardust»

O Φλιν πρωταγωνίστησε στο εξαιρετικό ντεμπούτο του Μάικλ Πιρς «Beast» (2018), ενώ έχει παίξει στη σειρά του Netflix «Lovesick» αλλά και στο «Genius» όπου υποδύθηκε τον Άλμπερτ Αϊνσταϊν σε νεαρή ηλικία.

Πλάι στον Φλιν θα βρίσκονται η Τζίνα Μαλόου, που θα υποδυθεί την πρώτη σύζυγο του Μπάουι, και ο Μαρκ Μάρον στο ρόλο του μάνατζερ του καλλιτέχνη στις ΗΠΑ Ρον Όμπερμαν.

Το φιλμ θα έκανε την πρεμιέρα του την περασμένη άνοιξη στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα που ακυρώθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο Φλιν υποδύεται τον Μπάουι (δεξιά) του 1971-72

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γκάμπριελ Ρέιντζ (δημιουργός του ψευδο-ντοκιμαντέρ «Death of a President» του 2006), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ξεκίνησα να κάνω μια ταινία σχετικά με το τι κάνει κάποιον να γίνει καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που τον οδηγεί να δημιουργήσει την τέχνη του. Αυτός ο κάποιος είναι ο Ντέιβιντ Μπάουι, ένας άνθρωπος που τον σκεφτόμαστε πάντα ως τον σταρ που έγινε ή με ένα από τα alter ego του: τον Ziggy Stardust, τον Aladdin Sane, τον Thin White Duke. Κάποιον που έχω δει μόνο από μεγάλη απόσταση, πίσω από μια μάσκα, μια θεϊκή, εξωγήινη παρουσία. Ακόμη και στον τέλεια χορογραφημένο θάνατό του, δεν έμοιαζε με έναν συνηθισμένο άνθρωπινο ον».

Αυτό που καθιστά την ταινία ξεχωριστή είναι η έλλειψη τραγουδιών και μουσικής του Ντέιβιντ Μπάουι, αφού οι δημιουργοί της ταινίας δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τα δικαιώματα, καθότι δεν πήραν την άδεια από τον γιο του σπουδαίου μουσικού, τον σκηνοθέτη Ντάνκαν Τζόουνς.

Δείτε παρακάτω το πρώτο κλιπ της ταινίας:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...